nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Rajoy promet potenciar Seguretat i Justícia amb més policies i jutges

El candidat del PP promet un increment de 32.000 nous agents

La Seguretat i la Justícia es veuran potenciades si el PP arriba a Governar després del 14 de març. El secretari general del PP, Mariano Rajoy, anuncià ahir que per a això els populars prometen incorporar 32.000 nous efectius policíacs, gran part d'ells passaran a incrementar les files d'agents formats en matèria de violència domèstica. En matèria de Justícia, Rajoy es comprometé a augmentar el nombre de jutges i facilitar que les sentències siguin més àgils, de manera que cap ciutadà hagi d'esperar més de quatre mesos per obtenir la seva sentència en cap jutjat d'Espanya. De la mateixa manera, proposà reformar la Llei del Jurat, la Llei del Menor i el Tribunal Suprem.

En la seva intervenció a l'Auditori del Museu de les Ciències Príncep Felip de València, que inicià expressant el seu «sentiment i pesar» per l'atemptat de l'Iraq en què aquesta matinada resultà ferit de gravetat el comandant de la Guàrdia Civil Gonzalo Pérez García, el candidat popular assegurà que si el PP obté el suport dels ciutadans en les pròximes eleccions reduirà els terminis de resposta dels jutjats en un 30 per cent.

D'igual forma, en matèria de Justícia, avançà que s'estendrà el sistema de judicis ràpids a delictes com el tràfic de drogues i s'aplicaran en l'àmbit del civil, on començarà en els de família perquè les primeres mesures provisionals puguin obtenir-se en un termini d'entre 10 i 20 dies. També assenyalà que començarà la seva aplicació per al cobrament de deutes de fins a 3.000 euros o en els judicis a falta de pagament als arrendaments, de manera que se celebri en un termini no superior als 20 dies.

El candidat popular també destacà la necessitat de prestar «especial atenció» a l'execució de les sentències. Aquesta mesura, serà especialment efectiva per garantir el pagament de pensions periòdiques en el cas de separació i divorci. A més, l'Administració de Justícia comptarà amb 350 nous jutjats i s'implantaran els jutjats de Família i del Mercantil a càrrec de jutges especialitzats.

Rajoy anuncià que el PP proposarà les reformes necessàries per enfortir el Tribunal Suprem com l'òrgan judicial superior i «com a garant de la unitat de criteri en la interpretació de les lleis». En aquest sentit, criticà la proposta socialista de donar més competències als 17 tribunals superiors de Justícia existents deixant al Tribunal Suprem «pràcticament sense competències».

En matèria de terrorisme, Rajoy assenyalà que el PP continuarà amb la política que ha mantingut fins ara, basada en el fet que «contra el terrorisme, tot, sense més límit que la llei» i en què no només és terrorista el que executa una acció «sinó també qui l'empara o finança». A més anuncià la creació d'una oficina per a les víctimes del terrorisme a l'Audiència Nacional.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris