nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
15°

Fraga no veu «motiu d'acció» contra un batle del PP condemnat per abús sexual

El popular Ares Vázquez és culpable de fer tocaments a una jove de 16 anys

El president de la Xunta, Manuel Fraga, sostingué ahir que «no sembla que hi hagi un motiu d'acció immediata» contra el batle de Toques (la Corunya), el popular Jesús Ares Vázquez, que ha estat condemnat a pagar una indemnització i una multa per un delicte d'abusos sexuals a una menor.

A la roda de premsa posterior al Consello de la Xunta, Fraga explicà que ha encarregat al conselleiro de Xustiza, Xesús Palmou, qui també és secretari general del PPdeG, que «estudiï l'assumpte». «Ara mateix no sembla que hi hagi un motiu d'acció immediata», asseverà sobre si s'adoptaran mesures contra el batle.

En tot cas, Fraga puntualitzà que «una altra cosa serà que, en el seu dia, en consideració de la seva edat, etcètera, pugui tornar a ser candidat». Jesús Ares Vázquez, de 70 anys, és primer regidor de Toques amb majoria absoluta des de l'any 1982, però després de les primeres eleccions democràtiques ja havia estat tinent de batle.

El Jutjat Penal número 2 de la Corunya publicà ahir la sentència en la qual condemna el regidor a indemnitzar amb 6.000 euros una menor per un delicte d'abusos sexuals i també li imposa una multa de 12 euros al dia durant 24 mesos. La sentència considera provat que el batle féu diversos tocaments a la jove, que aleshores tenia 16 anys.

Els estatuts del PP estipulen com a causa de pèrdua de la condició d'afiliat que intervingui «sentència ferma recaiguda en procediment penal per la comissió de qualsevol delicte dolós». En aquests casos, el partit preveu la declaració de la baixa o la pèrdua automàtica de la condició d'afiliat.

Organizaciones polítiques i sindicals, com BNG, EU-IU i UGT, exigiren ahir al president de la Xunta, Manuel Fraga, que rectifiqui. Les organitzacions coincideixen a criticar la falta de contundència amb la qual s'expressà el dirigent gallec després de saber que Ares havia abusat sexualment de la filla d'un amic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris