algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Rajoy demana a Zapatero que el PSOE deixi de governar allà on no té majoria

Assegura que el programa del seu partit serà «seriós, realista i que es pugui complir»

84966

Rajoy, flanquejat per Arenas i Mayor Oreja, durant la reunió de la junta directiva nacional del PP celebrada ahir.

El secretari general del PP, Mariano Rajoy, instà ahir el líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, que doni instruccions perquè es trenquin els pactes de govern en comunitats autònomes i ajuntaments «perquè si no, no me'l crec». Rajoy s'expressà així en la seva intervenció davant de la junta directiva nacional del PP amb referència a l'afirmació de Rodríguez Zapatero que no cercarà pactes postelectorals llevat que el PSOE sigui el partit més votat en les eleccions generals.

El candidat del PP a la Presidència del Govern explicà que, en els últims dies, «s'estan produint anuncis sorprenents» ja que hi ha qui diu exactament el contrari del que farà i exactament el contrari, que és més greu, del que està fent en aquest moment». Rajoy es referia així a governs formats en comunitats autònomes com Cantàbria i Catalunya o ajuntaments com el de Lleó.

«Per tant, esper que el senyor Zapatero doni instruccions perquè en totes les comunitats autònomes i ajuntaments on el PSOE no fou la llista més votada immediatament deixi governar qui tengué major nombre de vots», digué Rajoy, qui afegí que «si no, no me'l crec».

Rajoy assegurà que el programa electoral del seu partit serà «seriós i realista i que es pugui complir», estarà centrat a resoldre els «problemes reals» de les persones i no inclourà «frivolitats ni propostes gratuïtes» per intentar «quedar bé».

En la seva intervenció, Rajoy digué que el programa s'anirà revelant en les pròximes setmanes ja que fins ara, no «tocava», i que els anuncis programàtics del PSOE han posat de manifest que en el partit socialista «no tenen ni model d'Estat ni model econòmic».

Després de subratllar que sense estabilitat política no pot haver-hi prosperitat econòmica afirmà: «jo garantesc l'estabilitat institucional», i es comprometé a esgotar la legislatura si surt elegit president del Govern espanyol.

Destacà que el programa del PP promourà la igualtat d'«oportunitats, drets i obligacions de tots», una cosa que, en la seva opinió, «el PSOE no ho garanteix i jo sí», i afegí que aquest serà el principal assumpte sobre el que estarà «disposat a dialogar amb tots». Sobre el terrorisme, Rajoy es declarà «coautor» de la política desenvolupada aquests anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris