nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Otegi acusa el PNB d'«escopir» a la «mà estesa pels etarres»


El portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, acusà ahir el PNB d'«escopir» a la «mà estesa d'ETA» en rebutjar la proposta de formar una candidatura única nacionalista per concórrer a les eleccions generals del pròxim 14 de març. Otegi oferí una conferència de premsa a Sant Sebastià per fer un «primer balanç» dels resultats de la proposta efectuada per Batasuna el passat mes de desembre a Bergara, que ha estat rebutjada per PNB i EA.

Segons el dirigent abertzale, representa un «autèntic escàndol polític» l'«absolut menyspreu» mostrat davant del pronunciament d'ETA, organització que anuncià que faria «les passes necessàries» per afavorir l'èxit de la proposta de Bergara. Otegi reconegué que existeixen «dificultats evidents» perquè la propuesta surti endavant, però advertí que no «tanca la porta» a la iniciativa perquè aquesta «no acaba el 14 de març».

Criticà la «distància que permanentment i des del primer moment» ha mantingut el PNB respecte a la proposta i afirmà que el procés electoral intern d'aquest partit ha influït en aquesta actitud, tal com al seu parer demostra el discurs pronunciat diumenge passat pel nou president de la formació nacionalista, Josu Jon Imaz.

Quant a això, el dirigent abertzale digué que està «totalment d'acord que la nació basca es construeix entre nacionalistes i no nacionalistes», mentre es preguntà si «el Partit Popular vol construir la nació basca» amb el nacionalisme independentista.

Segons ell, en el debat sobre la proposta de Bergara hi ha hagut també aspectes positius, com el pronunciament favorable dels sindicats majoritaris bascos, ELA i LAB, o de personalitats de la cultura, fet que «tindrà pes específic» en el futur.

Otegi anuncià que a partir d'ara compartiran aquesta reflexió amb les seves bases, a les quals plantejaran «com garantir que la filosofia de la proposta de Bergara sigui present en les eleccions del 14 de març». Els dirigents de l'esquerra abertzale consultaran així mateix amb les bases quina «aportació constructiva i positiva» poden fer a Navarra, on PNB, EA, Aralar i Batzarre han format una candidatura basada en el dret d'autodeterminació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris