nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Zapatero diu que vol «recompondre el que el PP ha trencat» durant vuit anys

Rato creu que «no complirà» la promesa de no pactar i l'atribueix a la política a Catalunya

La decisió de José Luis Rodríguez Zapatero de governar només si aconsegueix més vots que el PP és inamovible. El líder socialista recordà que el seu partit ja superà en vots els populars a les darreres eleccions municipals i que només governant d'aquesta forma es recompondrà «el que el PP ha trencat en els darrers anys». El vicepresident primer del Govern, Rodrigo Rato, fou contundent. Segons explicà, el PSOE «no complirà» la promesa.

Rodríguez Zapatero té clar que és possible que el seu partit tregui més vots que el PP, com ja ho va fer a les eleccions municipals de maig de l'any passat. Segons explicà, la decisió de governar només si es dóna aquest supòsit la prengué fa «molt de temps», encara que assegurà que aquest era el moment adequat per anunciar-la. «És per a mi condició imprescindible per dur endavant el liderat del Govern d'Espanya», assegurà.

La proposta de Rodríguez Zapatero suscità el rebuig tant del Govern central, perquè considera que no la portarà endavant, com per la resta de partits de l'oposició, que aspiren a negociar amb el PSOE per desallotjar el PP del poder. El vicepresident primer de l'Executiu, Rodrigo Rato, va ser el més contundent. «El senyor Zapatero ens ha hagut de prometre una cosa que tots sabem tanmateix que no complirà», assegurà.

Rato digué que aquesta és «una promesa probablement forçada per les desconfiances que estan generant els seus acords a Catalunya i en altres llocs, la seva «incapacitat pròpia» per tenir «una política nacional» i el fet de no tenir, segons el vicepresident, «ni programa ni responsable econòmic». «La veritat és que cada dia que passa em convenç més de la necessitat que el PP guanyi les eleccions de manera clara», sentencià el ministre d'Economia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris