cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Aznar, «orgullós» de deixar «Espanya millor del que estava» gràcies al «diàleg»

El president espanyol dissol les Corts i posa fi al seu Govern «reformista i de centre»

El president del Govern espanyol, José María Aznar, explicà ahir després d'anunciar la dissolució de les Corts i la convocatòria d'eleccions que posa fi a vuit anys de Govern «amb la consciència tranquil·la» en haver realitzat un treball «ben fet» i haver complert «tots els seus compromisos», el que s'ha traduït en el fet que «Espanya sigui ara millor que el 1996», quan agafà les regnes de l'Executiu. Assenyalà que aquests anys han estat marcats per un Govern «reformista i de centre» basat en «el diàleg, el consens i l'estabilitat».

Posant èmfasi en la celebració dels 25 anys de la Constitució, «probablement els millors anys de la nostra Història», digué, demanà als ciutadans que el 14 de març acudeixin a votar i apostin per la majoria centrada, a més d'exigir als partits «netedat, honestedat i respecte».

Aznar es reuní ahir en Consell de Ministres extraordinari per fer llum verda a la dissolució de les Corts i anunciar la convocatòria de les eleccions generals el pròxim 14 de març -que publicarà avui el BOE-. El cap de l'Executiu expressà que acaba el seu mandat sense intenció de «girar el cap» i «amb la consciència tranquil·la». «Deix complerts tots els meus compromisos», assenyalà afegint que «honradament» considera que Espanya «és millor ara que el 1996».

«Me'n vaig serenament orgullós», recalcà, recordant que a partir d'ara continuarà sent president «fins que n'hi hagi un altre i esper que sigui Rajoy», i que es dedicarà, com tots saben, a presidir la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES). «Cercaré un lloc plàcid i tranquil en la vida espanyola. Em dedicaré a no molestar», matisà.

Això no obstant, recordà que el PP sap que està a la seva disposició i que si Mariano Rajoy arriba a ser president, demana la seva opinió en alguna cosa l'hi donarà. Malgrat tot insistí que encara és el cap de l'Executiu pel que tindrà temps d'«estar ocupat aquests mesos, que és el que m'agrada».

L'èxit d'aquests vuit anys de Govern, segons les seves paraules, és que l'Executiu que ha dirigit ha duit a terme una política «reformista i de centre», caracteritzada «pel diàleg, el consens i l'estabilitat, presents en tot moment».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris