cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

La Generalitat estudia demanar a les empreses que tornin els ajuts si decideixen anar-se'n

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, digué ahir que la Generalitat estudiarà la possibilitat que les empreses que han rebut ajuts per instal·lar-se a Catalunya tornin aquests ajuts si decideixen emportar-se la seva producció fora del territori català. En declaracions a Catalunya Informació, Castells va dir que aquests ajuts es donen perquè les empreses s'instal·lin a Catalunya i no perquè se'n vagin, de manera que en el moment en què es produeixi la deslocalització, s'ha d'examinar amb cura fins a quin punt aquests ajuts han «de ser reemborsats».

El conseller apostà per prendre mesures per prevenir aquests processos de deslocalització que s'estan donant a Catalunya, amb els anuncis de tancament de la factoria de Philips a La Garriga i Samsung al Palau-Solità, i perquè quan ocorrin, els efectes siguin el menys traumàtics possibles.

Castells digué que s'ha de fer un esforç per ser competitius en altres aspectes que no tenguin a veure amb els baixos costos laborals i apostà per prendre mesures positives perquè les empreses siguin més competitives.

D'altra banda, Castells es referí al fet que la pròxima setmana presentarà les línies generals dels pròxims pressuposts de la Generalitat per enguany, que seran aprovats abans de l'estiu i estaran basats en la contenció de la despesa corrent. El conseller d'Economia explicà que els pressuposts «no augmentaran el conjunt de la pressió fiscal», encara que podria haver-hi alguns ajusts en alguns imposts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris