cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Zapatero diu que només serà president si el PSOE és el partit més votat el 14-M

Es comprometé a escoltar i a respectar totes les veus pacífiques i totes les cultures

59974

Zapatero durant el discurs de clausura de la convenció.

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurà ahir que estarà disposat a formar Govern si el seu partit obté la majoria de vots en les pròximes eleccions generals del 14 març, «només -asseverà- en aquest cas». En el seu discurs en la clausura de la Conferència Política del PSOE, que establí les bases del programa electoral, el líder socialista alertà que és necessària «una majoria suficient» per acabar amb l'autoritarisme del PP i per donar resposta als «grans desafiaments», i precisà que aquesta majoria coincideix a ser el partit més votat el 14-M, fet del qual es mostrà convençut.

Zapatero es comprometé, en aquest sentit a, si presideix el Govern, escoltar i respectar totes les veus pacífiques i totes les cultures, i subratllà que totes les autonomies seran cridades a integrar, a cooperar i a dialogar per a «aquest projecte comú d'Espanya».

Davant d'un auditori en el qual foren presents, entre altres, l'expresident del Govern Felipe González i els de totes les Comunitats socialistes, Zapatero relatà que el pròxim 14 de març hi haurà a les urnes moltes paperetes, un «símbol de l'Espanya diversa», si bé concretà que entre totes en destacaran dues.

Això es deurà no només pel nombre de vots que els partits majoritaris obtindran, sinó perquè PP i PSOE són els que marcaran els dos «possibles rumbs» pel país. A la papereta del PP, «posarà que han canviat de cara perquè res canviï», mentre que en la del PSOE es podrà llegir «renovació i, amb lletres més grans, que podem canviar» el rumb d'Espanya.

Després d'indicar que això és el que vol la majoria dels espanyols, assegurà que el Govern no ha solucionat els principals problemes, sinó que els «ha agreujat», per això, és «necessària la majoria suficient» per al canvi. Per a això, són imprescindibles tres condicions: les idees i projecte, els equips i «l'energia», totes elles les compleix el PSOE, segons Zapatero.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris