nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

La conferència política del PSOE avala les reformes de Zapatero

Chaves obre la cimera advertint el PP que «perilla la seva hegemonia»

El PSOE es llançà ahir oficialment a la precampanya electoral amb la realització de la seva conferència política, on es debaten les línies generals del programa amb el qual els socialistes concorreran a les eleccions generals del 14 de març. El document marc, de més de 200 pàgines, elaborat per la direcció socialista, fou aprovat i els assistents donaren suport a la política de finançament i la reforma fiscal de José Luis Rodríguez Zapatero.

L'encarregat de donar compte de la decisió de la conferència política, que reuní ahir a Madrid més de 3.000 militants socialistes, fou el coordinador del programa electoral, Jesús Caldera, que ha explicat que les cinc comissions encarregades de polir cinc capítols del programa socialista han acceptat nombroses esmenes que milloren el text elaborat per la direcció, però que no n'alteren el fons. Una vegada aprovat el seu programa, Caldera es mostrà, com ho feia el president del partit, Manuel Chaves, optimista quant al resultat de les eleccions, asseverant que l'ànim en el conjunt de l'organització és «excel·lent», ja que es «percep» que en les eleccions generals del 14 de març es «pot guanyar».

A l'obertura de la Conferència, Chaves ha animat els més de 3.000 militants i els 900 compromissaris a defensar el programa ara aprovat amb l'objectiu de guanyar-se la confiança dels electors i rebatre les amenaces del PP sobre la unitat d'Espanya perquè «no és Espanya que està en perill, sinó l'hegemonia del PP».

Chaves ha intentat infondre confiança als candidats socialistes a les eleccions, dient-los que «és possible guanyar el PP netament». A més, ha llançat missatges de crítica al PP, entossudit a presentar el PSOE com un partit que ha perdut el seu caràcter nacional pels seus compromisos amb partits nacionalistes, en especial a Catalunya.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris