cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Anasagasti diu adéu al Congrés demanant que llegeixin el pla Ibarretxe

El portaveu del PNB al Congrés, Iñaki Anasagasti, posà ahir horabaixa fi a 18 anys d'activitat a la Cambra Baixa amb un discurs de comiat, en el qual es queixà del bipartidisme que al seu parer impera a Espanya, i va concloure aconsellant als diputats que es llegeixin la proposta per al futur d'Euskadi que ha plantejat el lehendakari, Juan José Ibarretxe.

Davant del seu canvi de Cambra, ja que serà candidat del PNB al Senat i no repetirà com a diputat, Anasagasti aprofità la reunió de la Diputació Permanent del Congrés, l'última abans de la imminent dissolució de les Corts pels comicis de març, per fer una anàlisi de l'actual conjuntura política, destacant que a Espanya «s'ha consagrat el bipartidisme» i negant que els nacionalismes estiguin sobrerepresentats a les Corts.

Com a exemples, cità que els nacionalistes no poden preguntar al president del Govern a les sessions de control i que al PNB només li han admès 18 esmenes a les 192 lleis aprovades al llarg de la legislatura. Això sí, admeté que hi «ha un sentiment» que els nacionalistes són «una molèstia política» i va recordar que fins i tot «s'ha dit que en deu anys pot desaparèixer el malson nacionalista». Al seu parer, es viu un «ambient de confrontació i d'exclusió».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris