nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Multitudinari i emotiu últim adéu al polític català Joan Reventós

Més d'un miler de persones assistiren ahir al funeral per Joan Reventós, fundador del PSC i expresident del Parlament de Catalunya. Fou un acte emotiu i senzill, en el qual fou present la plana major de la Generalitat. El seu president, Pasqual Maragall, assegurà que «Catalunya vol ser com Reventós la volia». En el funeral laic parlaren l'eurodiputat socialista Raimon Obiols; l'historiador i monjo de Monserrat Hilari Raguer; el president de la Generalitat Pasqual Maragall; i el fill petit del mort, també anomenat Joan.

Raimon Obiols va assegurar que la trajectòria de l'històric dirigent socialista català és la d'un guanyador, perquè s'han fet realitat els seus grans objectius: la unitat socialista, la reimplantació de l'autogovern, la tornada a Catalunya de Josep Tarradellas («l'episodi més lluminós entre els clarobscurs de la Transició») i un Govern d'esquerres presidit per un socialista.

Raguer donà el condol a la família en nom de l'abat de Monserrat i, com a amic personal, dubtà de l'agnosticisme que deia sentir. «Em sembla que tenia més fe que jo», digué, encara que l'entenia «en forma radical». En aquest sentit, recordà que combregava amb els quatre valors de la pau segons Juan XXIII: veritat, justícia, amor i llibertat.

«El temps de Joan i de Catalunya finalment han coincidit, i Joan ho sabia», digué Maragall, qui afegí que «Catalunya vol ser com Reventós la volia», un subjecte «entès i respectat». Catalunya, assegurà, «anirà imposant la seva veritat cordialment», encara que si és necessari serà «asprament». De Reventós digué que «la seva passió» era estendre ponts, «que tenia la intel·ligència de llarg recorregut, la que ho computa tot».

El fill petit de l'expresident del Parlament, Joan, llegí una carta al seu pare que tenia com a base una frase que sempre li repetia: «Ara és ara i no és demà». A l'acte hi hagué un gran nombre de càrrecs i excàrrecs de la Generalitat i de l'Estat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris