cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Zapatero es fixa com a objectiu recuperar el pes espanyol a la UE

El Comitè Federal del PSOE aprova per unanimitat les llistes electorals

Una Espanya social i solidària, liderar la cohesió basada en el diàleg i recuperar el paper de l'Estat espanyol a la Unió Europea. Aquests seran els tres objectius del Govern que vol presidir el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, després de les eleccions generals de març.

Abans, el líder socialista està disposat a afrontar tants de debats com siguin necessaris per donar a conèixer la seva proposta. «Amb tots els que s'atreveixin, clar», digué en referència al seu gran oponent, Mariano Rajoy. Rodríguez Zapatero féu aquestes declaracions a la reunió del Comitè Federal, que aprovà per unanimitat les llistes per a aquestes eleccions, una cosa que no sol ser usual en aquest tipus de tràmits.

El líder socialista assegurà que és necessari un altre Govern a Espanya, amb un rumb diferent al que ha seguit el PP. Rodríguez Zapatero insistí que l'Estat necessita idees, projecte i un programa de canvi, així com mantenir els valors de sempre. De tot això ha sortit el programa electoral del PSOE, al qual han col·laborat més de mil experts, i a qui està disposat a confrontar «amb tots els que s'atreveixin». Així reptà novament Rajoy a mantenir un debat abans dels comicis.

Rodríguez Zapatero assegurà que el projecte del PSOE té un fort contingut social, basat en la pau, la tolerància i l'europeísme, que pretén recuperar la sintonia amb els ciutadans. I ho farà, segons explicà, aconseguint una Espanya social i solidària, liderant la cohesió «basada en el diàleg i la solidaritat per garantir la unitat», i recuperant el paper a la UE.

En aquest sentit, i davant del debat obert per la proposta sobre els nacionalistes del president de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, assegurà que el PSOE és una garantia per mantenir la unitat d'Espanya, respectar la Constitució, cercar el consens i «defensar la solidaritat interterritorial i la igualtat bàsica dels drets dels espanyols». «El PSOE és el partit que més s'assembla a Espanya», digué, pel seu patriotisme, la seva defensa de la pluralitat, el seu sentiment de justícia social i la seva capacitat de diàleg.

El líder socialista considera que ha arribat l'hora que el PSOE «torni a dur el timó» del país, per al qual serà necessari guanyar les eleccions generals. Rodríguez Zapatero demanà a tots els dirigents del seu partit que abordin aquesta confrontació a les urnes amb una idea «molt senzilla: força i honor».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris