algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Piñeiro és elegit president del TS d'Euskadi amb crítiques del PNB

Arzalluz: «El PP l'ha col·locat perquè Atutxa tengui un futur molt dur»

L'elecció del magistrat de l'Audiència Nacional, Fernando Luis Ruiz Piñeiro com a nou president del Tribunal Superior de Justícia d'Euskadi, feta pública ahir pel Consell general del Poder Judicial fou rebuda amb crítiques pel PNB i amb «respecte» pel Ministre de Justícia i el Conseller homòleg del Govern basc.

El president del PNB, Xabier Arzalluz, que convocà ahir la seva darrera conferència de premsa com a màxim responsable del partit, relacionà el nomenament de Ruiz Piñeiro amb una estratègia per aconseguir una hegemonia en aquest tribunal de la «sensibilitat política» pròxima al PP, de cara al procés penal contra els representants del PNB, EA i IU-EB a la Mesa del Parlament basc.

Arzalluz assegurà que no té «cap dubte» que «s'ha constituït un tribunal perquè Atutxa tingui un futur molt dur» en el procés penal per la no dissolució del grup de Sozialista Abertzaleak (antiga Batasuna) al Parlament basc, en el qual el nou president del TSJ hauria de ser el ponent.

En canvi, el conseller de Justícia del Govern basc, Joseba Azkarraga, (EA) donà la seva benvinguda al magistrat de l'Audiència Nacional a través d'un comunicat i oferí la seva col·laboració al nou president del TSJE, Fernando Luis Ruiz Piñeiro, i confià que sàpiga exercir el seu càrrec «amb independència i imparcialitat».

En nom del Departament de Justícia del Govern basc, expressà la seva «consideració i respecte» cap a la persona de Piñeiro i li reiterà la seva «lleial i sincera» disposició a col·laborar «en tot allò que redundi en el bon funcionament del servei públic a la ciutadania basca».

Al costat crític del nomenament de Ruiz Piñeiro se situà també el líder d'EB-IU, Javier Madrazo, qui afirmà que «dóna la impressió que (el magistrat) actuarà com a vicari del PP» i considerà, a més, que «el PP no és aliè, sinó que està darrere» del nomenament de Fernando Luis Ruiz Piñeiro com a nou president del TSJ.

En aquest sentit, es pronuncià també la parlamentària de la il·legalitzada Sozialista Abertzaleak (SA), Jone Goirizelaia, qui afirmà que el nou president del Tribunal accedeix a aquest lloc «per fer el que digui el PP». Per part del Govern, el ministre de Justícia, José María Michavila, assegurà que respecta les decisions que s'adopten d'acord a la Llei i recordà que té «per norma» no pronunciar-se sobre les decisions del CGPJ.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris