nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Ibarra decideix retirar la seva proposta després de dures crítiques de Zapatero

El president extremeny diu que el nacionalisme «no és un problema» per a cap partit

El president de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, ha decidit retirar la seva proposta sobre els partits nacionalistes. Segons explicà, presentà la seva idea perquè considerava que el nacionalisme era un problema, cosa que, segons comprovà, no sembla ser així d'acord amb la irada reacció de tots els partits polítics.

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, mantingué prèviament una conversa amb Ibarra per explicar-li que no està d'acord amb aquesta proposta i que no la inclouria al programa electoral socialista. Les crítiques es produïren fins i tot dins del seu partit. Al president extremeny li ha dolgut especialment la crítica del secretari general del PSE, Patxi López, que assegurà que «els socialistes defensen just el contrari del que proposa Ibarra».

Rodríguez Ibarra explicà que presentà la seva proposta que els partits nacionalistes només aconseguissin representació al Congrés si obtenien a les eleccions el 5 per cent dels vots a tot l'Estat, perquè «creia que el nacionalisme era un problema». Després de les crítiques unànimes, el president extremeny té clar que ningú no considera així el nacionalisme. «A partir d'aquí, no pens escoltar cap imbecilitat sobre els problemes del nacionalisme a Espanya, perquè a tothom qui ho digui li respondré: vostè és un hipòcrita», digué.

Les explicacions de Rodríguez Ibarra varen estar carregades de la seva particular ironia. Així, digué que està «encantat» que «tots aquells que cínicament han llançat pestes i baves per la boca respecte als nacionalistes avui es constitueixin en els màxims defensors dels nacionalistes», en clara al·lusió al Govern i al PP. «Quan tothom considera que els nacionalistes juguen un paper molt important a Espanya, és que estic equivocat», digué.

Assegurà que se sentia «sorprès» davant del fet que la seva proposta hagi aixecat «més insults i desqualificacions» que el pla Ibarretxe. Se sentí dolgut amb la reacció del portaveu parlamentari del PNB, Iñaki Anasagasti, que comparà Rodríguez Ibarra «amb ETA, cosa que és intolerable».

Abans que el president extremeny anunciàs que retira la seva proposta de la Conferència Política del PSOE, el secretari general del partit, Rodríguez Zapatero, havia mantingut amb ell una conversa. «Encara que Juan Carlos té normalment idees interessants i positives, aquesta no la compartesc», digué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris