nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Aragó espera aprovar una llei per fer cooficials l'aragonès i el català

El Govern d'Aragó espera aprovar, durant aquesta legislatura, una llei de llengües minoritàries «que desenvolupi l'Estatut d'Autonomia», segons explicà el viceconseller del Departament d'Educació, Cultura i Esports, Juan José Vázquez. El projecte ha d'aprovar-se «amb el màxim consens». Aquesta llei reconeixerà la cooficialitat de la llengua aragonesa, parlada al Pirineu i a zones del Prepirineu, i de les modalitats del català que es parlen a la denominada Franja, les comarques de les tres províncies aragoneses limítrofs amb Catalunya i València.

«En cap cas hi ha un projecte territorial per sota», puntualitzà Vázquez, negant així les acusacions de la Federació Aragonesa d'Associacions Culturals de l'Aragó Oriental (FACAO), que vincula la promesa realitzada pel cap de l'Executiu autònom, Marcelino Iglesias, a les tesis del president de la Generalitat de Catalunya, el també socialista Pasqual Maragall, que qualifiquen d'«expansionista» i de «pancatalanista».

Juan José Vázquez destacà que «es tracta de reconèixer uns drets als parlants, ja que en algunes zones d'Aragó el català no només és un patrimoni històric, sinó que s'utilitza per establir relacions entre les persones i per a la producció cultural» de la Comunitat Autònoma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris