nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Montoro veu marge per ampliar la paga de 100 euros a les mares

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, afirmà ahir que hi ha marge suficient per ampliar i estendre en la pròxima legislatura la paga de 100 euros mensuals per a les mares treballadores amb fills menors de tres anys, amb l'objectiu de continuar afavorint la conciliació de la vida laboral i familiar.

Montoro assenyalà que el creixement econòmic registrat a Espanya en els darrers anys permet que aquest impost negatiu sobre la renda, al qual s'han acollit més de 600.000 mares treballadores, pugui ampliar-se en la pròxima legislatura i fins i tot estendre's a noves configuracions o concepcions.

«Hi ha marge per continuar utilitzant aquest impost negatiu, per fer-lo més intens i per afavorir l'ocupació de la dona que és mare. Hem de continuar insistint en aquest plantejament perquè Espanya sigui una societat d'igualtat d'oportunitats», subratllà.

Amb la millora de la situació econòmica de les mares treballadores, Montoro reiterà que en la legislatura que ara comença també hi ha marge per emprendre la tercera rebaixa de l'IRPF, que afavorirà tots els contribuents però amb més intensitat els de menor renda, de tal manera que l'impost sigui «més just i equitatiu».

«Podem continuar abaixant l'impost en el seu tram més baix i en el seu tram més alt, hi ha marge perquè el conjunt de les tarifes baixin i baixin proporcionalment, és a dir, disminueixi també d'una manera equilibrada», reiterà Montoro, que eludí concretar si la proposta del PP preveu una reducció del tipus màxim i mínim de cinc punts, fins a situar-los en el 40 i el 10 per cent, respectivament.

Quant a la fiscalitat per a les Pime, el ministre assegurà que «es pot i s'ha de fer» més per continuar afavorint que aquest col·lectiu pagui menys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris