algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El PP és sis punts i 37 escons per sobre del PSOE i frega la majoria absoluta

Un sondeig dóna a Rajoy una valoració de 6, mentre que Zapatero només obté un 4'9

El PP parteix amb un avantatge de sis punts i 37 escons sobre el PSOE i se situa a les portes de revalidar la majoria absoluta en les eleccions generals que s'efectuaran el 14 de març, segons un sondeig de Noxa Consulting elaborat per a La Vanguardia. El sondeig assenyala que el PP obtindria el 42'6 per cent dels vots i 174 diputats, dos menys de la majoria absoluta, que en requereix 176. El PSOE milloraria lleugerament els resultats obtinguts l'any 2000, amb el 36'5 per cent dels vots i 137 escons. El sondeig preveu 11 diputats per a Esquerra Unida (IU), tres més dels que obtingué fa quatre anys, i si es confirma aquesta previsió se situaria com a tercera força parlamentària.

L'enquesta reflecteix un tomb en l'estat d'opinió dels espanyols i assenyala que en l'actualitat un 43 per cent prefereix una victòria del PP en els comicis davant un 36 per cent que es decanta per un triomf socialista.

A més, un 70 per cent dels enquestats es mostren convençuts que el pròxim president del Govern serà Mariano Rajoy i només un 14 per cent veu amb més probabilitats el líder socialista, José Luis Rodríguez Zapatero.

El sondeig reflecteix que Rajoy inspira major confiança a més de la meitat dels consultats -51 per cent-, mentre que Zapatero només infon confiança a un de cada tres electors. El candidat popular avantatja el socialista en aspectes com l'eficàcia, l'experiència, la protecció internacional o el coneixement dels problemes.

A Catalunya, el PSC obté un sòlid avantatge sobre la resta de forces polítiques, segons el sondeig, que assenyala que els socialistes podrien arribar a guanyar fins a 4 diputats. Una de les dades més rellevants és que el PP podria superar CiU en nombre d'escons, ja que, malgrat que els populars es mantindrien amb 12 diputats, CiU passaria de 10 a 5 escons. ERC guanyaria dos escons i se situaria en 3, i ICV quedaria amb 1 escó.

Pel que fa a la valoració dels líders, Mariano Rajoy supera amb diferència la resta de candidats i és l'l'únic que aprova, amb una puntuació de 6. José Luis Rodríguez Zapatero obté un 4'9, mentre que el president de la Generalitat quedaria amb una puntuació de 4'7. Altres dirigents polítics més mal valorats són el president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran Lleida, amb un 4'5, i Gaspar Llamazares, que obté un 4.

L'enquesta també revela que la majoria dels espanyols, un 52 per cent, valora positivament la situació econòmica de l'Estat i només un de cada quatre enquestats la jutja de manera negativa.

Respecte de la política internacional duita a terme pel PP, un 50 per cent la considera desfavorable.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris