cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Batasuna deixà de percebre el 2003 més de 780 milions d'euros en imposts procedents de l'Estat

El ministre de Justícia, José María Michavila, assegurà ahir que la il·legalitzada Batasuna deixà de percebre l'any passat un total de 780 milions d'euros procedents dels imposts espanyols. Michavila, a més, demanà explicacions al PSOE pel que considera un «radical canvi d'opinió» en matèria de Justícia.

La il·legalització de Batasuna ha fet que la formació abertzale deixi d'ingressar durant 2003 un total de 780 milions d'euros. Michavila donà aquesta xifra a Las Palmas de Gran Canària, on participà en una convenció regional del PP. Allà assegurà que «no hi ha fronteres en la lluita antiterrorista», agraint la col·laboració de França i les 164 extradicions que concedí el 2003.

A més de parlar de la lluita antiterrorista, Michavila se centrà en les crítiques al PSOE, que ha inclòs al seu programa electoral un nou sistema judicial basat en el fet que els tribunals superiors autonòmics siguin l'última instància. «L'únic que pregunt és per què el seu programa de Justícia, que demana 17 tribunals suprems a Espanya, coincideixen amb el de (Juan José) Ibarretxe i amb el de (Josep Lluís) Carod-Rovira», digué.

Michavila també preguntà al PSOE perquè signà un Pacte d'Estat «per potenciar el Tribunal Suprem» i ara proposa «un canvi radical d'opinió», negat ja pels socialistes que asseguren que la seva proposta deixa el Suprem com a organisme unificador de doctrina i sense l'actual embús. Creu el ministre que la proposta genera «més burocràcia, crea nous òrgans judicials i allarga els processos».

El ministre també exigí al PSOE que aclareixi «per què el Partit Socialista d'Almunia, Felipe González, Bono o Rodríguez Ibarra, presenta un programa diferent del Partit Socialista del senyor Rodríguez Zapatero o el senyor Maragall». S'ha de recordar que tant el president de Castella-la Manxa, José Bono, com el de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, formen part del comitè de notables que ha format Rodríguez Zapatero per preparar un futur govern socialista.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris