cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

ETA critica el pla Ibarretxe perquè «no té la independència com a objectiu»

Creu que respon a interessos partidistes del PNB i que sota «hi ha motius econòmics»

L'organització armada ETA considera que el PNB comet un «error històric» amb el pla Ibarretxe perquè «no té la independència com a objectiu», segons l'últim butlletí intern Zutabe, número 102. A més, diu que «respon als interessos partidistes del PNB, que vol engreixar les seves poltrones i que davall hi ha interessos econòmics».

«Aquest pla no cerca la independència d'Euskal Herria. No té la independència com a objectiu. Perquè comença i acaba a l'actual marc econòmic», argumenten els etarres al seu butlletí de novembre «Envaïts però no vençuts. Ha arribat el temps d'Euskal Herria!».

A més, afegeixen que «això ho tragué a la superfície la visita efectuada per Ibarretxe a Madrid per celebrar el 25è aniversari de la Constitució espanyola, inclinant-se i humiliant-se davant del rei d'Espanya, a ulls clucs amb els principals feixistes espanyols».

Per ETA, la proposta del lehendakari Juan José Ibarretxe «no respon a les claus del conflicte, no té voluntat de solució» i «no seria més que prolongar la situació d'enfrontament i conflicte actual i aprofundir-lo, més encara».

També rebutgen que «ofereixi solucions per a una generació» i destaca que el pla d'Ibarretxe ha demostrat «la seva naturalesa tancada i marginadora, perquè no té altra intenció que respondre als interessos partidistes del PNB».

«Per afirmar el seu poder autonòmic i per engreixar les seves poltrones», es subratllà en un altre apartat de l'últim butlletí intern d'ETA, un dels exemplars del qual fou intervingut en format CD al presumpte etarra, Gorka Loran, que pretenia atemptar junt amb el seu company de «comando», Garikoitz Arruarte, amb 50 quilos d'explosius a l'estació madrilenya de Chamartín el passat dia de Nit de Nadal.

ETA entén que «el PNB vol fixar les seves posicions polítiques per «atacar» i «erosionar» les de la resta de forces polítiques, i agrega que «no cerca la solució del conflicte basada en la justícia i en la democràcia. Perquè l'aposta del PNB és de ple d'una altra pasta. Per això estan utilitzant el pla com a instrument de xantatge i d'atac». Així mateix, considera que «Ibarretxe està errant greument», i que assumeix «una gran responsabilitat històrica a les seves esquenes», perquè «les qüestions que es treballen en aquest pla exigeixen una serietat i respecte major que el que ofereix el PNB».

En aquest sentit, subratlla que «el poble no sap què faran amb aquest pla. Qüestions com la solució del conflicte, la consulta popular i el referèndum no es poden utilitzar amb tanta lleugeresa».

«El frau del PNB és més notori que mai abans», agrega en un altre paràgraf, i assevera que el lehendakari no té «credibilitat», perquè «les seves paraules i actes són totalment contraposats». «Parlen de confrontació amb Espanya, però es beneficien per al seu profit de l'agressió d'Espanya».

D'altra banda, ETA denuncia que «això del PNB està sent un gran exercici d'hipocresia i de frau, havent-hi sota del mateix clars interessos econòmics». Finalment, la direcció etarra assevera que «el PNB està cometent un gran error històric per a Euskal Herria, novament».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris