nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

Miren Azkarate i Ana Agirre ocuparan els llocs d'Imaz com a portaveu i consellera basca

L'actual consellera de Cultura, Miren Azkarate Villar, substituirà Josu Jon Imaz, nou líder del PNB, com a portaveu del Govern basc. A càrrec de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, també sota el lideratge d'Imaz, hi quedarà Ana Agirre Zurutuza, que fins ara era assessora del conseller. Ambdues prendran possessió del seu càrrec el pròxim dia 13 de gener. Imaz aplaudí la designació de les seves substitutes ja que són «dues grans professionals».

Azkarate i Agirre prendran possessió del seu nou càrrec el pròxim dimarts al Palau d'Ajuria Enea, on se celebrarà el pròxim Consell de Govern. Imaz afirmà ahir que el seu pas pel Departament del qual encara és titular ha estat una «experiència molt positiva» i destacà que les dues persones designades per substituir-lo tant al Departament d'Indústria com al càrrec de portaveu de l'Executiu són «grans professionals».

Imaz, en roda de premsa a Bilbao, aprofità per acomiadar-se i destacar que el seu pas per Indústria ha estat «un honor i una experiència de les que no s'obliden». El conseller afegí que ha estat per a ell un «orgull» treballar «de costat» amb els agents econòmics i socials, als quals expressà el seu agraïment i dels quals destacà que són un dels «grans actius» de la societat basca.

També expressà la seva satisfacció per les persones que han estat designades per substituir-lo i indicà que les dues són, sobretot, «grans persones», per la qual cosa es mostrà convençut que ho faran «molt bé». «Els desitj tot el millor», afirmà Imaz qui afegí, finalment, que correspondrà a Azkarate i Agirre decidir si manté els actuals equips amb els que treballava ell fins ara.

La trajectòria d'ambdues està avalada. De fet, la futura consellera d'Indústria, la bilbaïna Ana Agirre Zurutuza de 46 anys, és llicenciada en Dret per la Universitat de Deusto i s'incorporà en 1981 al Govern basc, en el qual ha exercit diverses tasques en diferents departaments. Agirre s'especialitzà en la branca juridicoeconòmica, rebé formació a l'Institut d'Estudis Europeus del centre acadèmic bilbaí, i a l'Escola Europea d'Administració Pública de Maastricht.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris