nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Enrique Villar deixa el seu càrrec com a delegat del Govern a Euskadi

El parlamentari Carlos Urquijo és nomenat com el seu successor

El Consell de Ministres aprovà ahir la substitució d'Enrique Villar al capdavant de la Delegació del Govern a Euskadi, càrrec que ocupava des del 1996 i que deixa a causa d'una «decisió personal» per incorporar-se pròximament com agregat comercial en una ambaixada europea. Nascut el 18 de desembre de 1939 a Logronyo, casat i amb quatre fills, Villar és enginyer agrònom superior per l'Escola d'Enginyers de Madrid.

Milità a la UCD, formació amb la qual fou regidor de l'Ajuntament de Vitòria a les eleccions locals del 3 d'abril del 1979. Posteriorment, s'incorporà a Alianza Popular i fou regidor a la Corporació de Vitòria i representant a les Juntes Generals d'Àlaba.

Després de la refundació d'AP com a Partido Popular, el 12 de gener del 1990 es produí un abandonament massiu de dirigents del PP alabès i, a proposta del màxim responsable del partit a Euskadi, Jaime Mayor Oreja, el 22 de gener es nomenà una gestora provincial del partit, que fou presidida per Villar. Ocupà aquest lloc fins a la celebració del Congrés provincial el 22 de desembre d'aquest any, en el qual resultà elegit nou president provincial Jaime Mayor Oreja.

Poc abans, en les eleccions al Parlament basc del 28 d'octubre del 1990 ocupà el segon lloc en la candidatura popular, després de Mayor Oreja, i aconseguí l'acta de diputat. En el VI Congrés del PP basc, el 23 de març de 1991 fou elegit membre de la seva Executiva i secretari d'Administració i Finances, dins de l'Executiva encapçalada per Mayor Oreja.

Després de les eleccions generals del març de 1996 que donaren la victòria al PP, al Consell de Ministres del 17 de maig d'aquest any fou nomenat delegat del Govern a Euskadi, en substitució de José Antonio Aguiriano, que havia mort dies abans.

Així mateix, el Consell de Ministres aprovà ahir el nomenament del parlamentari basc Carlos María de Urquijo Valdivielso com a nou delegat del Govern a Euskadi, en substitució d'Enrique Villar.

Nascut el 30 de desembre del 1964 a Llodio (Àlaba), casat i amb una filla, Urquijo és graduat social i actualment diputat del PP al Parlament basc, regidor-portaveu popular a l'Ajuntament de Llodio i membre de les executives provincial, regional i nacional (Junta Directiva) de la formació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris