nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

La reunió entre Aznar i Maragall confirma clares «discrepàncies»

Segons el cap de la Generalitat la trobada suposa una «fita històrica»

El president de la Generalitat catalana, Pasqual Maragall, digué ahir que la reunió mantinguda amb José María Aznar «marca una fita important» en les relacions de Catalunya amb l'Estat, malgrat que les «discrepàncies són notòries» i va agregar que «existeix un desig de trobar solucions a aquests problemes».

Així s'expressà Maragall durant la roda de premsa que oferí després de la reunió que mantingué amb el president del Govern al palau de la Moncloa que, assegurà, que «suposa un bon final per a un mal principi», mentre matisà que, això no obstant, de l'entrevista «no es poden esperar grans resultats a curt termini».

Maragall explicà que «hi ha molt que millorar per al bon funcionament de l'Estat de les autonomies», apuntà que sobre la reforma de la Constitució i de l'Estatut català no hi ha cap punt d'acord i afegí que ha demanat a Aznar que li «ajudi» a explicar la posició de Catalunya davant de la resta de les CCAA en el tema de l'aigua, el qual tingué una resposta positiva.

En aquest sentit, el president català, qui qualificà l'entrevista d'«agradable» i d'«extrema correcció», constatà les «evidents discrepàncies» que manté amb Aznar en la concepció de l'Estat, encara que ambdós coincidiren a assegurar que «Espanya ha viscut els seus millors 25 anys d'història».

Maragall recordà que la posició del Govern i del PP no és favorable a la modificació ni de la Constitució ni de l'Estatut «sobre la base que a Espanya li ha anat bé aquests anys». Per al president català, «el perill està en l'excés de canvis, però de vegades és més greu la falta de canvis o l'excés de conservadorisme, en el sentit de congelar la situació actual, ja que a la llei la podríem possiblement matar per congelació».

Després d'expressar la seva preocupació perquè el Govern «dilati, bloquegi o no prengui en consideració» la reforma de l'Estatut català, indicà que ha transmès a Aznar el seu interès que el PP de Catalunya «se senti implicat» en la nova configuració d'aquesta norma.

Quant al tema del transvasament de l'Ebre, ressaltà que Aznar s'ha compromès a «facilitar a Catalunya els canals perquè pugui explicar» davant de la resta de comunitats la seva posició ja que, digué, es tracta d'«un conflicte mal entès».

Pel que fa al tema del finançament autonòmic, el president català assegurà que la seva comunitat «ha de contribuir i contribuirà a la solidaritat entre els pobles en el marc de la Constitució», i apuntà que «s'ha d'anar a un sistema que s'adapti a les necessitats reals» i afegí que l'actual és «insuficient i poc flexible».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris