nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Deu «notables» assessoraran Zapatero per arribar a fer un govern socialista

Bono, Ibarra, Solbes i Alborch figuren a l'equip, que no és un «Executiu a l'ombra»

80092

Zapatero donà a conèixer els integrants del seu equip col·laborador.

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, aprofità ahir la seva intervenció en el Fòrum Europa per donar a conèixer els noms dels 10 «notables» que formaran part de l'equip que li donarà suport fins a les eleccions de març i que, en previsió d'una victòria, plasmaran les primeres mesures d'un Govern socialista per conduir el país, com també l'estructura, les regles de funcionament i el codi ètic d'actuació dels membres de l'esmentat Executiu. «No hi haurà buit ni improvisació», afegí.

Les deu persones que col·laboraran estretament amb Zapatero són els presidents autonòmics Bono i Rodríguez Ibarra, les conselleres andaluses Magdalena Àlvarez i Carmen Calvo, l'economista Miguel Sebastián, el rector Peces Barba, el comissari europeu Pedro Solbes, el diplomàtic Miguel Àngel Moratinos, la diputada i exministra Carmen Alborch i la vicerectora de la Universitat Carlos III, María Jesús Sansegundo.

El líder socialista aclarí que l'esmentat equip no és ni l'embrió del seu primer Govern si guanya les eleccions ni tampoc un Executiu «a l'ombra» («com tampoc ho és l'Executiva Federal», precisà. «El treball d'aquest equip té a veure més amb la llum que amb l'ombra, ja que haurà d'il·luminar els passos fins a la formació d'un Govern del PSOE», recalcà.

Des d'un principi, Zapatero indicà que en les eleccions de març els ciutadans hauran d'optar per la política anquilosada del PP o pel canvi que ofereix el PSOE, retraient als populars que insisteixin en els perills que portaria per al país un Executiu socialista. Al seu parer, els riscs i amenaces que existeixen no es podran conjurar des de l'immobilisme i l'entossudiment.

Recalcà que aquest país necessita un altre Govern a causa que les receptes del PP estan exhaurides i només empitjoren els problemes. «Les piles del PP estan esgotades i no són recarregables, per la qual cosa esperem que almenys siguin reciclables», asseverà.

Per al canvi, assenyalà que es necessiten tres condicions que reuneix el PSOE, com són idees, projecte i programa, equips humans que tradueixin les idees en fets i energia i entusiasme per part de qui encapçala la formació. Una de les seves idees-força fou la cohesió d'Espanya basada en el diàleg i la solidaritat per garantir la unitat, que en la seva opinió es construeix des de la diversitat. Emfasitzà la idea de cohesió d'Espanya, que inidicà que aconsegueix «diàleg i fermesa».

Encara que no volgué revelar els qui serien els primers ministres d'un Govern socialista si guanya les eleccions, apuntà que comptarà amb alguns exministres de González, alguns responsables autonòmics i locals actuals del partit i joves dels equips que sortiren del 35è Congrés Federal, com també integrants de les candidatures a les legislatives, de les quals ressaltà la renovació efectuada. «Hi ha on escollir», explicà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris