nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Acebes veu possible el final d'ETA després d'un any de retrocés del grup

Afirma que en el 2003 la lluita contra l'organització terrorista armada ha permès l'«avenç» de la llibertat

El ministre de l'Interior, Angel Acebes, digué ahir que creu possible la «derrota final» d'ETA després d'un any, el de 2003, en què la lluita contra l'organització ha permès l'«avenç» de la llibertat i la democràcia i el «retrocés» del terror. Així ho manifestà el titular d'Interior en una conferència de premsa per fer balanç de l'activitat antiterrorista durant l'any passat, en què foren detinguts 187 presumptes etarres -entre ells els dirigents de l'aparell militar-, s'han confiscat a la banda 3.571 quilos d'explosius i s'han desmantellat 184 immobles usats pels terroristes.

El 2003 ha estat l'any de menor nombre de morts des de 1973 -a excepció de 1999, any de la treva- en atemptats de la banda terrorista i les tres morts ocorregudes en aquelles accions eleva a 816 la xifra de víctimes mortals en la història de l'organització.

Malgrat els bons resultats en la lluita antiterrorista, Acebes volgué deixar clar que ETA continuarà matant mentre pugui i que el terrorisme continuarà sent la principal amenaça a l'Estat de Dret, fet pel qual l'eradicació de l'organització serà la màxima prioritat del Govern fins a la «seva derrota final», que «creim possible».

El ministre considera que l'únic camí correcte per acabar amb ETA és l'eficàcia policíaca, la cooperació internacional i les mesures legals de l'Estat de Dret i «no altres camins, ni dreceres, ni negociació, ni un preu, ni tampoc», va agregar, amb plans «separatistes i inconstitucionals» com el del lehendakari, Juan José Ibarretxe.

Durant l'any passat, les forces de seguretat han detingut 187 suposats etarres: 126 d'ells a Espanya, 46 a França, onze a Mèxic, un a Holanda, un altre a Veneçuela, un altre a Alemanya i un altre a Xile. Acebes ressaltà aquesta alta xifra d'arrests, mentre que valorà la reducció del nombre d'atemptats de ETA, amb 26 accions el passat any davant les 33 de l'exercici anterior, les 59 de 2001 i les 70 de 2000.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris