lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Intel·ligència creu que ETA debat una treva de suport al pla Ibarretxe

L'organització armada torna a acusar l'EITB de fer «periodisme policial»

ETA té obert un debat intern per decidir si comença una treva per donar suport a les tesis del pla del lehendakari Juan José Ibarretxe o bé si continua amb la lluita armada, segons els serveis d'intel·ligència.

Fonts dels serveis secrets espanyols digueren ahir que, jutjant per les dades disponibles i pel que es dedueix de l'últim comunicat de la banda terrorista, al si d'ETA hi ha un debat entorn de la conveniència d'obrir una treva que doni suport a Batasuna i al pla Ibarretxe.

Tanmateix, en vista dels últims intents d'atemptat d'aquest Nadal, s'han imposat de moment les tesis dels etarres més radicals, que aposten per continuar la lluita armada per demostrar al moviment nacionalista que «continua allà». Aquestes fonts destacaren també la importància de les operacions policíacs, que han permès tant les darreres detencions de la cúpula terrorista com la desarticulació de comandos i evitar la comissió d'atemptats.

El butlletí intern d'ETA («Zutabe») corresponent el passat mes de novembre acusava la radiotelevisió pública basca, EITB, de fer «periodisme policíac» i alguns dels seus professionals d'«atacar i insultar» amb les «seves expressions els lluitadors per la llibertat d'Euskal Herria».

En el contingut d'aquell butlletí, ETA, després de reconèixer que ha remès cartes a «certs periodistes i responsables de mitjans», tanmateix sostingué que «no ha amenaçat els periodistes d'EITB» i assegurà que la seva intenció fou «denunciar i avisar sobre la posició i el llenguatge que utilitzen en les notícies amb referència als ciutadans bascs i a l'organització». A més, al «Zutabe», ETA al·ludeix a les persones que han realitzat «falses amenaces i avisos telefònics en el seu nom» durant el passat estiu: «Els feim una advertència directa, fent-los saber que Euskadi Ta Askatasuna decidirà les mesures en cada moment que consideri oportunes».

A la revista d'ETA, amb l'encapçalament «Envaïts però no vençuts. Ha arribat el temps d'Euskal Herria!!!», els etarres defensen la crema de les banderes espanyoles ja que fer-ho, «en la mesura que Euskal Herria està dominada, és una obligació dels qui lluitam pel nostre poble». «Però no només la bandera d'Espanya. S'ha de cremar al costat de la de França, perquè les dues per igual neguen i trepitgen el nostre poble».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris