cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El PSOE no pretén reformar la Constitució perquè Catalunya sigui reconeguda com una nació

El secretari d'organització del PSOE, José Blanco, assegurà ahir que el seu partit no proposarà una reforma constitucional perquè Catalunya sigui reconeguda com a nació perquè «ja és una nacionalitat perfectament reconeguda» i «sens dubte les altres coses són matisos que no es contemplen».

D'altra banda, assegurà que, independentment dels resultats que obtengui el PSOE en els comicis del mes de març, José Luis Rodríguez Zapatero repetirà com a secretari general en el 36è Congrés Federal que realitzarà el partit aquest any.

Blanco va voler rebaixar la intensitat d'algunes de les propostes que està plantejant el tripartit català a la Generalitat assegurant que són «aspiracions legítimes» que també tenen altres comunitats autònomes, com la gallega, però que en última instància hauran de ser decidides per Madrid. Així per exemple, subratllà que el PSOE «en cap cas» plantejarà una reforma constitucional perquè Catalunya sigui considerada una nació perquè «ja és una nacionalitat perfectament reconeguda».

En la seva opinió, plantejaments com la possibilitat que les comunitats tenguin el poder de nomenar membres del Tribunal Constitucional, són aspiracions que tenen també altres comunitats. Blanco recordà que Galícia també va plantejar la necessitat que les comunitats tinguessin més pes a la UE i per això no va implicar que Aznar hagués d'assumir-ne el compromís. «Igual passa amb altres matèries», subratllà.

El secretari d'organització del PSOE considera que el principal culpable de l'augment de les tensions territorials és Aznar, per haver alimentat «una política de crispació, confrontació i absència de diàleg», que en la seva opinió ha duit entre altres coses al pla Ibarretxe.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris