nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

CiU exigeix la presència de Duran en un hipotètic debat entre Rajoy i Zapatero

Macias argumenta el «pes decisiu en la política espanyola» que pot tenir la formació

Després de passar per primera vegada a l'oposició a Catalunya, CiU vol continuar reivindicant la seva importància en la política espanyola. La federació convergent ha demanat per carta al PP i al PSOE de ser present en un hipotètic debat entre els candidats a la presidència del Govern espanyol d'ambdós partits, Mariano Rajoy i José Luis Rodríguez Zapatero.

L'argument que esgrimeix CiU és el «pes decisiu en la política espanyola» que pot tenir la seva formació després dels resultats electorals. Pere Macias, responsable del Comitè Electoral de la campanya de CiU, ha remès una missiva als seus homòlegs del PP i PSOE, Gabriel Elorriaga i José Blanco, per reivindicar la presència del seu cap de llista a les eleccions generals, Josep Antoni Duran Lleida en qualsevol debat televisat entre els candidats popular i socialista, si és que arriba a fer-se. El PSOE va insistir en la necessitat de fer un cara a cara entre Rajoy i Zapatero. Blanco ho ha arribat a demanar per carta a Elorriaga.

Des del PP s'ha rebutjat aquesta possibilitat, argumentant que el PSOE no aspira a guanyar les eleccions sinó a encapçalar un conglomerat de partits que allunyi del poder els populars. Els socialistes han respost dient «covard» al nou líder del PP.

Davant això, no sembla probable, per tant, que en les eleccions de març hi hagi un debat entre els dos principals candidats, com tampoc no ho va permetre el PP en les passades generals. Però, en cas d'haver-n'hi, CiU hi vol ser present.

El motiu que esgrimeix Macias és el «pes decisiu en la política espanyola» que pot tenir la federació nacionalista després de les eleccions. CiU, com a tercera força política que és en aquests moments al Congrés dels Diputats, podria decidir el nom del futur president si no hi ha majories absolutes, encara que ha avançat que no donarà suport ni a la investidura ni de Rajoy ni de Zapatero.

A més, CiU argumenta la seva «expressa voluntat de no només no renunciar, sinó més bé potenciar, la seva projecció en la política espanyola malgrat l'interès partidista d'alguns i en determinats moments de voler-nos presentar de manera ben diferent al que som i com actuam».

Aquesta projecció es projecta ara més necessària que mai per a CiU, quan per primer pic es troba l'oposició a Catalunya. Segons Macias en la missiva que ha remès a Elorriaga i Blanco s'explica com CiU ha realitzat una gran aportació a la democràcia en forma de «propostes, idees i solucions als seus problemes i reptes fonamentals en tots els ordres, en l'autonòmic, però també en l'econòmic i social».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris