nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

ERC avisa que CiU sols cerca que Duran entri al Govern espanyol

Ridao creu que Convergència acceptaria un «Estatut de rebaixes»

El portaveu d'ERC, Joan Ridao, alertà ahir que CiU acceptaria «un Estatut d'Autonomia de rebaixes» a canvi que el secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, «entràs al Govern espanyol». Ridao respongué així a l'afirmació realitzada ahir per Duran Lleida, qui assegurà que de moment els programes electorals del Partit Socialista i del Partit Popular no asseguren el vot de Convergència i Unió en la investidura de cap dels seus candidats a la Moncloa. Tanmateix, no descarta l'entrada en un futur Executiu central si el Govern negocia un nou Estatut o millores al finançament.

Això no obstant, Ridao asseverà que «l'autèntica condició que posa CiU» per donar suport a un futur Govern és que Duran hi entri «i no altres plantejaments, com la millora del finançament». Pel portaveu republicà, CiU «demostra una ambició que no ha tingut fins ara». En aquesta línia, expressà la seva «perplexitat» pel fet que CiU «supediti tota la seva estratègia a la política espanyola», després de perdre el govern de la Generalitat, fet que, segons ell, demostraria «la voluntat d'espanyolitzar la política catalana».

Ridao instà la federació nacionalista a «sumar-se a la voluntat dels partits del Govern català per fer fora el PP de la Moncloa» després de les eleccions de març. L'objectiu, afegí, és impulsar «una segona transició política amb les forces d'esquerra a nivell estatal i altres partits nacionalistes, com el PNB o el BNG, en comptes d'apostar per la continuïtat del PP».

Així mateix, considerà que l'aliança tripartida «té la suficient solidesa i majoria parlamentària com per no dependre ni del PSOE ni de la conjuntura política espanyola, ja que «el Govern català no és moneda de canvi de no res».

D'altre costat, Ridao acusà ahir el PP de «continuar en la seva línia de criminalitzar el Govern català» en denunciar que l'Executiu de la Generalitat té un doble programa, i assegurà que «no trobaran cap programa tan nítid i transparent com el nostre».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris