nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

Anasagasti assegura que Aznar s'endú a la seva «tomba política» l'apogeu del nacionalisme

El portaveu del PNB al Congrés, Iñaki Anasagasti, assenyalà ahir que el president del Govern, José María Aznar, s'emportarà a la seva «tomba política», després de vuit anys al capdavant de l'Executiu espanyol, l'«apogeu del nacionalisme», cosa que segons va recordar «l'ha tingut obsessionat». Anasagasti es referí, d'aquesta manera, a les dades del sondeig de Sigma Dos donat a conèixer ahir, en el qual es destaca que el PP manté una distància de 10'7 punts sobre el PSOE amb vista a les eleccions generals de març.

Després de saber el contingut del sondeig, el portaveu considerà que, a més de la pujada del PP «per la debilitat del PSOE», s'ha de ressenyar «l'alça dels nacionalismes».

Segons el dirigent del PNB, després de vuit anys en el Govern espanyol, José María Aznar deixa com a «herència l'apogeu del nacionalisme, una cosa que l'ha obsessionat i que com a gran revenja històrica es consolidarà».

«Els nacionalismes -reiterà-, en lloc de desaparèixer, tenen una salut de ferro i això és el que Aznar s'endurà a la seva tomba política».

Anasagasti augurà que ERC «tindrà un resultat espectacular» a Catalunya, com també que a Euskadi el PNB «aconseguirà un resultat històric». Així mateix, destacà que a Galícia «es comença a veure que el BNG pujarà d'una manera considerable».

Per això assenyalà que els nacionalismes català, basc i gallec «seran els tres maldecaps que tindrà el PP en el cas que governi, o el PSOE en el cas que puguin governar ells». Segons el seu parer, l'enquesta de Sigma Dos reflecteix que arriba l'inici d'una campanya electoral «molt manipulada, perquè el programa electoral del PP l'estan explicitant de manera contínua, cosa que no deixen fer a altres partits polítics».

En aquest sentit, denuncià que a Izquierda Unida «la tenen silenciada, com també al nacionalisme». A més, criticà que el PSOE «no està fent una política seriosa: tot són focs artificials i la veritat és que això no consolida una imatge d'alternança».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris