nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

Carod assegura que el Govern trobarà la fórmula per poder complementar les pensions

El conseller en cap, Josep Lluís Carod-Rovira, assegurà ahir que el tripartit català trobarà abans del pròxim estiu la solució «més imaginativa i més pràctica» per poder complementar les pensions a Catalunya, malgrat que el Govern central ho impedeix.

Carod féu aquestes afirmacions en declaracions als periodistes, després que dijous entràs en vigor la nova llei de disposicions específiques en matèria de Seguretat Social, aprovada per l'Executiu de José María Aznar, que impedeix que les autonomies puguin aplicar complements a les pensions.

Com ja anuncià, Carod reiterà ahir que l'Executiu català presentarà pròximament al Parlament un projecte de llei de complement de les pensions, ja que considera que actualment aquestes són «vergonyants, discriminatòries, injustes i enormement baixes».

El conseller en cap precisà que espera que, abans que acabi aquest curs polític, per al pròxim estiu ja s'hagi pogut trobar la fórmula definitiva que adoptarà aquesta ajuda a les pensions, perquè aquestes suposin entre el 80 i el 100 per cent del salari mínim interprofessional i a més s'adeqüin al diferencial del cost de la vida a Catalunya.

Carod lamentà que la normativa aprovada pel Govern del PP suposa una «complicació legal afegida» per aprovar el complement de les pensions, si bé s'ha mostrat convençut que el tripartit sabrà adoptar la «solució més imaginativa i pràctica» per aconseguir-ho. A més, assegurà que el complement tindrà un caràcter «fix i estable» i que es revisarà cada any en funció de l'augment del cost de la vida a Catalunya.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris