algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

El PSOE permetrà reformar els estatuts d'Autonomia, si guanya les eleccions

Jesús Caldera reiterà la proposta del seu partit, perquè ho considera «un avanç»

78796

Caldera destacà que el PSOE permetrà les reformes dels estatuts.

El portaveu del grup socialista al Congrés, Jesús Caldera, tornà a garantir que el PSOE avalarà les reformes estatutàries que es desenvolupin dins el marc constitucional i amb el major consens possible, ja que són sempre «un avanç notable» i no un retrocés.

Segons explicà en roda de premsa, la Constitució de 1978 no va poder preveure el marc de distribució de competències que s'ha anat configurant i els estatuts d'autonomia han viscut ja «moltes vegades» reformes i actualitzacions, entre altres coses perquè les comunitats «són cada vegada més estimades» i els ciutadans valoren millor la seva capacitat d'autogovern.

En aquest context, Caldera remarcà que amb el PSOE «les comunitats autònomes, dins el marc constitucional, podran sens dubte reformar els seus estatuts», ja que els socialistes aposten «per un impuls modernitzador que no trenqui gens, sinó que integri millor».

Al seu parer, aquest mateix objectiu presideix la reforma estatutària proposada a Andalusia per Manuel Chaves o la pactada a Catalunya per Pasqual Maragall. «Les reformes d'estatuts, si es fan dins del marc constitucional, com exigeix el PSOE, i amb el major consens possible i una visió modernitzadora, són un avanç i no un retrocés».

Caldera posà especial èmfasi en la proposta de Chaves per a Andalusia, que en la seva opinió ha estat «molt ben acollida» i que ha deixat el PP andalús «entre dues aigües» i sense saber «posicionar-se», fet que per ell demostra «inutilitat».

Al costat contrari se situa la proposta del lehendakari Ibarretxe, el discurs de Cap d'Any del qual fou «irreal» perquè continua «ignorant» una qüestió prèvia «i és que una part de la societat basca no disposa de les mateixes oportunitats que la resta perquè està sotmesa al xantatge de la violència». «Fins que no desaparegui la violència, el primer objectiu ha de ser acabar amb l'organització terrorista», digué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris