cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

El Govern lleva ferro a la reunió Aznar-Maragall perquè és l'habitual

Zaplana diu que el PP és el millor col·locat per guanyar les eleccions

El ministre portaveu del Govern, Eduardo Zaplana, realitzà una valoració de l'any tot just finalitzat i parlà dels reptes que esperen l'Executiu i el PP al llarg dels pròxims dotze mesos.

Una de les primeres proves serà la reunió del president del Govern, José María Aznar, amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, encara que Zaplana hi llevà importància perquè Aznar es «reuneix amb tothom». A més, el ministre portaveu assegurà que el PP és el partit més ben col·locat per guanyar les eleccions generals del març.

Zaplana creu que el 2004 serà un any «complicat, com tots els altres». En ressenyà «alguna amenaça especialment destacable», en al·lusió a les peticions de reforma dels estatuts d'Autonomia i fins i tot de la Constitució.

Així, considerà que el PP ha d'aspirar a fer que els espanyols «entenguin» la defensa de «la Carta Magna que estam duent a terme». «Si no defensam la Constitució, ja em direu qui la defensarà, amb el que estam veient», digué.

En aquest sentit, Zaplana recordà les paraules del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, el qual afirmà que «el drama és servit» si el PP no canvia la seva posició. També es mostrà «sorprès» per l'actitud adoptada pel PSOE en el pacte a Catalunya amb ERC. Segons el seu parer i malgrat els desmentiments seguits dels socialistes, es pretén «trencar» un criteri bàsic com el de la solidaritat.

Maragall, en tot cas, visitarà pròximament la Moncloa per entrevistar-se amb José María Aznar. «Sembla que ara volem donar transcendència a aquesta reunió, que en pot tenir o no», digué, per deixar aquesta possibilitat en mans «dels plantejaments que dugui el senyor Maragall». En tot cas, assegurà que Aznar «s'ha reunit amb tothom de manera habitual», motiu pel qual no s'hi ha de donar més importància, destacà.

Qui no visita la Moncloa des de fa més de dos anys i mig és el lehendakari, Juan José Ibarretxe. El relleu en la presidència del PNB, segons Zaplana, no farà que el partit nacionalista rectifiqui el Pla Ibarretxe.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris