cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

El PSC rebutja l'oferta de CiU i ERC d'un govern de concentració

Els socialistes diuen que no es donen les condicions d'excepcionalitat

La negociació dels partits catalans ha passat a una nova fase. En un intent de complir les exigències d'ERC, CiU proposà al PSC una reunió a tres bandes per formar el Govern somiat pels republicans. Però els socialistes no s'han torbat a rebutjar aquesta possibilitat perquè consideren que no es donen les condicions d'excepcionalitat per a un govern de concentració. Els republicans creuen que CiU ha cercat amb aquesta «trampa», ja que per endavant ambdós partits assumien el rebuig socialista, un nou escenari de negociació. Tant és així que CiU proposà a ERC auditar totes les conselleries i organismes autònoms per satisfer l'altra gran exigència dels de Josep Lluís Carod-Rovira, la transparència a l'Administració autonòmica.

ERC i PSC ja tenien a les seves agendes una reunió aquest dilluns a les 13.00 hores. Després de reunir-se Esquerra amb CiU, llançaren als socialistes una proposta de reunió tripartida, «sense condicionants previs», que suposava l'«últim intent» per aconseguir el govern de concentració que cerca ERC. La resposta del PSC fou contundent. Rebutjà la reunió i aquest model de Govern perquè «no hi ha condicions d'excepcionalitat que justifiquin el govern de concentració». Així, manté la seva aposta de governar amb ERC i ICV.

Republicans i convergents tenien clar que el PSC anava a rebutjar la proposta. Joan Puigcercós, d'ERC, assegurà que aquesta convocatòria amb «trampa», instada per la federació nacionalista i condemnada per endavant al fracàs, segons digué, suposaria un escenari nou de negociació en el qual no es pot pressuposar gens».

Josep Antoni Duran Lleida, de CiU, admeté que, amb el rebuig dels socialistes a la reunió «es dóna per fet que la proposta de govern de concentració no és viable». Així, els republicans continuen tenint la clau de la negociació, ja que hauran d'optar per socialistes o convergents. Puigcercós assegurà que, després d'aquesta segona ronda de trobades, els graus de discrepància i coincidència amb ambdues formacions continuen sent «els mateixos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris