algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Andalusia repta el Govern i aprova apujar les pensions més baixes

L'Executiu Aznar adverteix que pot recórrer als tribunals la decisió

La Junta d'Andalusia aprovà ahir el pagament immediat dels complements de les pensions mínimes perquè es facin efectius abans que entri en vigor la llei que dijous s'aprovà al Congrés només amb els vots de PP i Coalició Canària, prohibint que les autonomies complementin les pensions. CiU i PNB han donat el seu suport al president andalús, Manuel Chaves, i el Govern, mitjançant el ministre portaveu, Eduardo Zaplana, advertí que pot recórrer aquesta decisió de la Junta si considera que és contrària a la nova llei.

El Consell de Govern de la Junta d'Andalusia en sessió extraordinària i monogràfica aprovà els tres decrets per procedir al pagament «de manera immediata» de complements a les pensions assistencials, no contributives i mínimes de viduïtat, fet que beneficiarà uns 285.000 andalusos. Segons el titular d'Assumptes Socials, Isaías Pérez Saldaña, l'Executiu autonòmic s'anticipa a l'entrada en vigor de la llei de disposicions específiques sobre la Seguretat Social aprovada dijous pel Congrés. Segons Saldaña, els pagaments es faran amb càrrec a «recursos exclusius de la comunitat autònoma» i «sense trencar cap llei ni utilitzar fons de la caixa de l'Estat».

Ara, «que el Govern mogui fitxa» desafià el conseller a l'Executiu del PP. I aquest va recollir el guant. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Zaplana advertí que el Govern recorrerà als tribunals si els tres decrets andalusos vulneren la nova llei. A més, va anunciar que des de l'Executiu s'exigirà el compliment de la norma a tots els governs autonòmics.

El titular de Treball atribueix les crítiques a la nova llei a motivacions polítiques per la «molt considerable» pujada de pensions anunciada pel Govern dimarts, fruit de l'acord social que va firmar l'abril de 2001 amb CCOO i CEOE. «Aquest debat que ha sorgit ara, i que també es va donar quan presentàrem la llei, és la resposta a la pujada de pensions que vaig anunciar dimarts passat i que rep la impotència de la comparació, del que han fet en matèria de pensions els governs del president Aznar i del que van fer en el seu moment els governs d'esquerra», va argumentar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris