algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Aznar vol ficar a la llista de terroristes de l'ONU «els que se sap que ho són»

El president establí les bases d'actuació en la matèria en una visita a Algèria

El president del Govern espanyol, José María Aznar, apuntà ahir a Algèria quin ha de ser el criteri per començar a elaborar el llistat universal de l'ONU d'organitzacions terroristes: «Que les que hi siguin, no hi hagi dubte que ho són». Si algunes n'han de quedar fora al principi, «ja s'avançarà en aquest terreny», digué.

Al final de la Cimera algeriano-espanyola, el cap de l'Executiu recordà que Espanya presideix el Comitè antiterrorista de les Nacions Unides i destacà que desitja l'elaboració de l'esmentat llistat. A més, manifestà la seva alegria perquè Algèria hagi estat elegit membre no permanent del Consell de Seguretat als pròxims dos anys, cosa que, digué, permetrà a ambdós països treballar al Consell de Seguretat de Nacions Unides i afrontar «algunes de les qüestions més importants plantejades des del punt de la seguretat».

Com ja féu la nit anterior al sopar que li oferí Bouteflika, Aznar destacà que Algèria «és un país que, com Espanya, sap bé el que és patir el terrorisme», per la qual cosa té la «solidaritat espanyola» en la lluita antiterrorista.

En opinió d'Aznar, és «útil» que existeixi una llista universal d'organitzacions terroristes, encara que no sigui fàcil. «No es tracta de començar esgotant totes les organitzacions que poden ser allà», explicà el president, per a qui el criteri per començar a elaborar el llistat és «que les organitzacions que hi siguin, no hi hagi dubte que ho són». «Potser hi ha organitzacions que al principi s'han de quedar fora de la llista -manifestà. Ja s'avançarà en la qüestió».

En aquest sentit, considerà que l'«important» és «saber el concepte de la llista d'organitzacions terroristes». «Aquest concepte significa que l'hem de posar en marxa amb un compromís internacional clar», afirmà. Aznar apuntà que «per sobre del que poden ser comentaris o circumstàncies de matís», és «molt clar» actualment «el compromís i la cooperació en la lluita antiterrorista».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris