algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Mas, disposat a presidir un Govern amb ERC i PSC que Maragall eludeix

Recorda que ja advertí que no pactaria amb Madrid sense Estatut

Artur Mas està disposat a estudiar la possibilitat que la pròxima Generalitat de Catalunya estigui formada per CiU, PSC i ERC. El líder socialista, Pasqual Maragall, no volgué comentar de moment aquesta possibilitat, però insistí en allò que vol el PSC: governar amb ERC i ICV. Mas, en tot cas, vol deixar clar que no s'està cedint a les exigències dels republicans, ja que ja s'havia compromès a no pactar amb el Govern central que surti de les eleccions generals del març si no hi ha un compromís per negociar el nou Estatut.

«CiU, PSC i ERC és una fórmula possible i, per tant, jo estaria disposat a estudiar aquesta possibilitat si ERC ho considera imprescindible», digué Mas. Els republicans parlaren d'aquesta fórmula a la primera reunió que mantingueren amb els convergents, i aquests acceptaren negociar-la com a prova de bona voluntat, cosa que agraí la comissió d'ERC.

Molt més reticent a aquest possible govern és el PSC. Al rebuig que suscità la proposta a la primera reunió de les comissions s'ha de sumar el fet que el líder socialista català, Pasqual Maragall, no volgué valorar-la. «Sobre això s'haurà d'esperar encara molt. Probablement fins a Nadal no tindrem el pollastre o el gall dindi, segons els casos, o el besuc en altres», digué, convençut que qualsevol afirmació que es faci ara «no ajudarà que les coses avancin».

Això sí, els socialistes continuen sent partidaris d'un Executiu format per ells mateixos, ERC i ICV, el mateix que defensaren des que es conegué el resultat electoral. «Crec fermament que la nostra proposta de govern i de majoria al Parlament de Catalunya convé a Espanya i és una garantia per al futur d'aquest país com a realitat plural que és», digué Maragall.

Per la seva banda, el president del Govern espanyol, José María Aznar, advertí que li preocupa que Catalunya entri «en una etapa d'inestabilitat política» i tengui «una deriva nacionalista amb més o menys fonament radical», per la qual cosa el PP farà tot el que pugui per introduir elements d'estabilitat en la política catalana. Aznar assegura així mateix que no abandona la direcció del Govern «amb l'aspiració oculta de retorn, sinó amb la decisió claríssima de no fer-ho».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris