muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Madrid, Balears i País Valencià, les CA amb benzines més cares

Madrid, Balears i el País Valencià foren les comunitats que registraren l'octubre passat els preus més alts després d'imposts a la benzina sense plom, i a aquestes comunitats s'afegeix Extremadura en el cas de la benzina súper, segons informà ahir el Ministeri d'Economia. En el cas del gasoil d'automoció, els preus més cars l'octubre es donaren també a Madrid i a les Balears, seguides d'Extremadura. El preu mitjà estatal de la benzina sense plom fou de 80 cèntims d'euro, davant 87 cèntims de la súper i els 68'7 del gasoil d'automoció.

A la comunitat de Madrid, els tres tipus de combustible foren els més cars d'Espanya i se situaren més de dos cèntims per sobre de la mitjana estatal, amb uns preus de 82'1 cèntims per litre a la benzina sense plom, 89'1 a la benzina súper i 70'6 al gasoil d'automoció. Els preus són més cars a Madrid perquè és l'única autonomia que aplica per ara el recàrrec d'un cèntim d'euro sobre els carburants per finançar la sanitat autonòmica.

Després de Madrid, Balears i el País Valencià foren les comunitats a les quals es pagà més per la benzina, en concret 80'2 cèntims en la sense plom en ambdues, i 87'2 i 87'1, respectivament, en la súper. El gasoil fou més car, a més d'a Madrid, a Balears (68'9) i Extremadura (68'8), i amb 68'6 cèntims d'euro a les comunitats d'Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Catalunya i País Valencià, Navarra, Euskadi i la Rioja. Per contra, Navarra és la comunitat amb un menor preu de la benzina sense plom (79'3 cèntims per litre), com també de la súper al costat de Galícia (86'5 en ambdues), mentre que el gasoil d'automoció fou més barat a Galícia (68'4 cèntims).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris