algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Errazti vol els càrrecs que els crítics tenen al tripartit a disposició

Menys de 24 hores després del tancament del Congrés d'EA, la seva reelegida presidenta, Begoña Errazti, demanà a Sabin Intxaurraga i Anjeles Iztueta que posin els seus càrrecs com a consellers del Govern basc a disposició del partit. Ambdós formaren part de la llista del sector crític que fou derrotat, malgrat aconseguir un suport del 40 per cent. I ambdós asseguraren que els seus càrrecs estan a disposició del partit, evitant polèmiques amb Errazti.

La presidenta d'EA indicà que «el més lògic en aquests casos és que els càrrecs quedin a disposició del partit i que la direcció nacional prengui una decisió». Tant Intxaurraga, conseller de Medi Ambient, com Iztueta, d'Educació, escolliren al congrés que EA realitzà el cap de setmana formar part de la llista del sector crític que encapçalà Iñaki Galdos.

Intxaurraga contestà a la petició d'Errazti. «És obvi i sabut que els càrrecs públics els nomena i els treu la direcció del partit i és obvi que estan sempre a la seva disposició», digué. I el mateix féu Iztueta, evitant ambdós consellers tot tipus de polèmiques amb la seva presidenta.

De fet, totes les parts implicades volgueren donar un missatge d'unitat. Errazti féu una crida a tots per treballar pel bé d'EA al marge de «reaccions personals». «Estic fermament convençuda que estam en el mateix camí».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris