algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

L'economia espanyola creix un 2'4 per cent el tercer trimestre

L'economia espanyola accelerà suaument durant el tercer trimestre gràcies a l'avanç de la demanda interna (un 3'5 per cent, tres dècimes més que en el segon trimestre), impulsada pel consum de les llars, i cresqué un 2'4 per cent respecte del mateix període de l'any anterior -una dècima per sobre del segon trimestre i de la previsió del Banc d'Espanya.

La contribució del sector exterior al PIB continua retrocedint (passa de -0'9 a -1'1 punts) i la inversió alenteix el seu avanç, mentre que la creació d'ocupació s'accelera lleugerament -passa d'un 1'7 a un 1'9 per cent d'augment. El Govern, per mitjà del secretari d'Estat d'Economia, Luis de Guindos, reconegué que el model de creixement espanyol ha de canviar, com recomanà fa mesos l'institut emissor, i assegurà que la «suau i contínua recuperació» ho farà possible.

Segons les dades de la Comptabilitat Estatal publicades ahir per l'Institut Estatal d'Estadística, el creixement intertrimestral del PIB fou del 0'7%. El retrocés de la contribució del sector exterior al PIB es deu a una notable desacceleració de les exportacions, que passen d'un increment del 8% entre l'abril i el juny al 2'5% entre el juliol i el setembre, però major que la de les importacions, que passen del 10'2 al 5'7%. Com passa fa molts de trimestres, la despesa en consum final de les llars és allò que estira el creixement del PIB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris