muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Medi Ambient licita les primeres obres per al transvasament de l'Ebre

El PSOE critica que no hi ha decisió de la UE sobre Impacte Ambiental

El Ministeri de Medi Ambient aprovà ahir les dues primeres licitacions d'obres per començar a construir el transvasament de l'Ebre i decidí que siguin a Múrcia i Almeria, zones «on més necessiten l'aigua» i a més hi ha «facilitats tècniques», segons la ministra Elvira Rodríguez.

El PSOE creu que aquestes obres són un acte electoralista que no solucionarà els problemes hídrics que arrosseguen aquestes dues regions. A més criticà que es doni llum verda al projecte sense saber per exemple el preu de l'aigua ni l'opinió de la UE sobre la Declaració d'Impacte Ambiental.

Els dos trams licitats, dels prop de 60 en què es dividirà el transvasament, són la unió del final del sifó del riu Segura a l'inici de l'aqüeducte de Campos del Río a Múrcia; i la boca sud del túnel de Saltador al Camino del Cerro Minado a Almanzora, Almeria. En roda de premsa, Elvira Rodríguez assegurà que ambdues obres «aprofitaran conduccions ja existents» fet pel qual «gairebé no tindran efectes ambientals».

El tram de Múrcia tindrà una longitud de 6'5 quilòmetres, un import de 4,9 milions d'euros i el seu termini d'execució serà de 12 mesos. Aquesta obra discorrerà per part del canal del posttransvasament Tajo-Segura i s'ha optat per recréixer els murs del canal en més d'un metre, a fi d'augmentar la capacitat de transport de l'aqüeducte d'11 metres cúbics per segon a 21 metres cúbics per segon.

Per la seva part, l'obra d'Almeria ubicada al terme municipal de Huércal-Overa s'executarà en un màxim de 10 mesos amb un pressupost licitat de 16,7 milions d'euros. Aquesta infraestructura també utilitzarà el corredor del posttransvasament Tajo-Segura. Als seus primers quatre quilòmetres s'instal·larà una canonada en paral·lel a la ja existent que transportarà l'aigua de l'aqüeducte Tajo-Segura i del transvasament de l'Ebre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris