cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Fraga insisteix a reformar la Constitució, però el Govern li replica que és «innecessari»

El president de la Xunta de Galícia, Manuel Fraga, continua insistint que és necessari reformar la Constitució. I aquesta opinió és diferent de la del Govern central, que ahir mateix considerà «innecessari» i «inoportú» tocar la Carta Magna. Tant l'Executiu com el president del Tribunal Constitucional, Manuel Jiménez de Parga, reinterpretaren les paraules de Fraga i consideraren que el seu objectiu és només «adaptar» la Constitució.

El PSOE exigí explicacions al líder del PP, Mariano Rajoy. Els socialistes volen saber si els populars «demonitzaran» Fraga com a tots els que proposen reformes constitucionals, i també creuen que Rajoy no té cap interès en la unitat d'Espanya, just per l'interès del seu partit.

Fraga, encara que considera necessari reformar la Constitució, volgué deixar clar que la seva proposta està molt lluny dels plantejaments unilaterals del pla Ibarretxe o ERC. El seu objectiu, explicà, és «fer la Constitució més ella mateixa», cosa que suposaria introduir reformes «a les regles de joc» que proposa el propi text i amb un consens almanco equivalent al que ja aconseguí el 1978.

Creu el president gallec que hi ha reformes necessàries per perfeccionar la Carta Magna. Per exemple, veu «lògic» reformar el Senat i convertir-lo en una autèntica Cambra territorial, un intent que ja es produí amb la creació d'una comissió al propi Senat, que «fou minada per certs nacionalistes extrems que volien fer d'això un motiu de diferenciació entre unes comunitats i altres».

El portaveu socialista, Jesús Caldera, opinà que és Rajoy qui ha d'aclarir les «contradiccions» que hi ha en el PP. «Que ens digui el senyor Rajoy què pensa de la proposta del senyor Fraga sobre la reforma de la Constitució i que ens digui si el PP té un doble llenguatge», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris