nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

Carod diu que un pacte CiU-PSC li donarà la majoria absoluta el 2007

El líder republicà viatjarà a Madrid per explicar el seu projecte

Els pactes i les posicions enrocades continuen marcant la política catalana. El secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, assegurà ahir que un pacte entre CiU i el PSC, l'únic que deixaria els republicans fora del pacte, acabaria donant al seu partit la majoria absoluta d'aquí a quatre anys.

CiU, mentrestant, insisteix a rebutjar el govern de concentració que proposà Carod, el pacte entre els tres partits d'esquerra i fins i tot l'oferiment del PP d'abstenir-se en la sessió d'investidura perquè Artur Mas pugui governar en minoria fins a les eleccions generals de març. El líder popular, Josep Piqué, insistí que pactar amb els republicans pot trencar l'estabilitat institucional i fins i tot el pacte constitucional.

«Si hi ha un govern CiU-PSC, d'aquí a quatre anys, ERC, majoria absoluta». Carod sentencià així un hipotètic acord entre convergents i socialistes. «Seria el tap que impediria que sortís a l'exterior la gran alegria d'aquestes eleccions, el bipartidisme», assegurà. ERC continua disposat a formar part de la Generalitat però, de moment, no tenen «ni idea de què volen els altres».

Els plantejaments dels republicans continuen sent els mateixos: govern d'unitat, programa de mínims per negociar i acords bàsics de governs. Aquests han de ser els punts a negociar i l'últim, digué, el nom del president. Digué haver parlat ja amb gairebé tots, fins i tot amb «gent que no és candidata a president de la Generalitat», en al·lusió a Jordi Pujol, a excepció del líder d'ICV, Joan Saura.

En tot cas, Carod anuncià que viatjarà a Madrid per informar directament l'opinió pública espanyola «de què és ERC, què vol, quina visió tenim de les coses, entre d'altres coses perquè sembla que fins ara no sàpiguen que existim», tot i que, segons recordà, la formació té un diputat al Congrés i dos senadors. «A Madrid finalment s'han adonat que volem anar més lluny», sentencià.

CiU, de moment, es manté en la mateixa posició d'aquests dies. Prioritat per negociar amb Esquerra, però amb Artur Mas de president i sense «desfigurar» la seva personalitat política.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris