algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

La Policia deté 12 persones vinculades a ETA a Guipúscoa, Navarra i Sevilla

Acebes creu desarticulada l'estructura bàsica de l'organització i diu que volien refer-la

La Policia arrestà ahir en una operació contra l'aparell de captació d'ETA almanco 12 persones vinculades amb l'organització a Guipúscoa, Navarra i Sevilla. El ministre de l'Interior, Àngel Acebes, donà per desarticulada l'estructura bàsica de l'entramat etarra i assegurà que els arrestats eren «els elegits» per reorganitzar la banda. Una dels detinguts fou regidor de Soraluza (Biscaia) i uns altres quatre figuraren a les llistes de Batasuna o Euskal Herritarrok (EH).

Acebes donà per desarticulada la nova estructura bàsica que l'organització armada ETA posà en marxa després dels cops policíacs soferts el 2001 i 2002, una vegada finalitzada ahir la quarta operació des de començament d'any contra l'aparell de captació. El ministre digué que els dotze detinguts tenien ja assignades les seves tasques dins aquesta estructura bàsica, entre les quals figuraven la captació de nous membres, recopilar informació sobre objectius, integrar l'estructura logística i, fins i tot, alguns d'ells integrar comandos operatius.

El ministre també destacà que diversos dels detinguts estan vinculats amb organitzacions il·legalitzades de l'entramat de suport a ETA, i que dos s'havien presentat a eleccions per Batasuna o EH. D'altres, afegí, tenen antecedents per actes de violència de carrer. Precisament, Acebes remarcà que les relacions, antecedents i procedència de la major part dels arrestats, confirma una vegada més que la nova militància d'ETA «prové d'organitzacions il·legalitzades».

Dels dotze detinguts, nou foren arrestats a Guipúscoa, dos a Pamplona i una dona a Sevilla. A Guipúscoa, es practicaren tres arrests a Oiartzun, un dels quals el de Gaizka García, qui podria haver participat en un atemptat com a membre del «talde» Basajaun; a Arrasate hi hagué dues detencions; i quatre més a cada una de les següents localitats: Degui, Andoain, Villabona i Lasarte. En total es practicaren 14 escorcolls, en els quals la Policia s'apoderà d'abundant documentació.

A Guipúscoa els detinguts són Zugaitz Izaguirre Ameztoy, Enekoitz Oyarzábal Lizarralde, David Brum Martínez, tots ells de 23 anys. A més de Gaizka García Urbieta, de 24 anys; Xabier Otaegi Olasagasti, de 32 anys; Rubén Guelbenzu González, de 29 anys; Saioa Alzua Galparsoro, de 28; Gaizka Azcárate Garay, de 30, i Eneko Gorostidi. A Pamplona foren capturats Ikerne Idakoetxea Barbería, de 26 anys, i Goizeder Antón Iturralde, de 30; i a Sevilla, Regina Maiztegui Aboitiz, de 34 anys.

Així mateix, dos presumptes membres d'ETA, que estaven armats, foren arrestats ahir a prop de Graulhet (França) en ser trobats quan intentaven robar un cotxe. Els dos homes, que duien documentació espanyola falsa, no es resistiren a l'arrest després d'una persecució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris