algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

CiU adverteix que «no tot passa per ERC» i fixa com a prioritat absoluta impulsar el nou Estatut

«No tot passa per ERC». Aquesta és l'advertiment que CiU manifestà ahir amb vista a les negociacions per formar el pròxim Govern català, encara que sense donar més detalls sobre unes converses que encara no han començat. Per la seva banda, el líder del PP, Josep Piqué, suggerí a CiU que governi en minoria fins a les eleccions generals. Segons el seu parer, aquesta és la «hipòtesi més prudent».

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, assegurà que hi «ha sumes aritmètiques que no passen necessàriament per ERC». I advertí que l'existència d'una majoria nacionalista «no basta» per configurar un Govern d'aquest signe. «N'hi ha d'haver voluntat», digué, per part d'ERC, ja que «qui haurà de formar Govern és CiU».

De moment, no s'han iniciat converses serioses per formar aquest Executiu. Segons Duran i Lleida, només s'ha produït una conversa de cortesia entre Artur Mas i Josep Lluís Carod-Rovira. «Ens hem donat uns dies de marge», afirmà. En tot cas, hi ha una condició inexcusable per a qualsevol pacte que es tanqui: «Ha de quedar consagrat al compromís d'un nou Estatut i a la defensa del model de Catalunya».

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats reafirmà aquesta idea. «Negociarem qualsevol Executiu a partir de la proposta d'un Estatut nou», manifestà, ja que aquest projecte serà l'objectiu «prioritari» dels covergents al llarg dels pròxims quatre anys. «Un Estatut nou vol dir poder i capacitat de decisió, i això no ho ha de veure la gent com res d'estrany que els polítics s'inventen».

Josep Piqué pretén que s'aprovi un Govern presidit per Artur Mas en tercera votació amb l'abstenció del PSC, cosa que seria «un desastre» per a ERC i donaria «una enorme importància estratègica i històrica» a les eleccions de març de l'any vinent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris