cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Saura rebutja el model de Govern que pretén ERC i aposta per un tripartit

Els recorda l'«errorada» del 1980, quan donaren el Govern a CiU

El president d'ICV, Joan Saura, veu com a «únic horitzó per a Catalunya un Govern d'esquerres» després de rebutjar per complet l'Executiu de concentració que proposa ERC, la qual instar a prendre la determinació de deixar CiU a l'oposició.

Passada la nit electoral, Saura insistí ahir que «els catalans han optat per una majoria social d'esquerres», ja que els escons aconseguits per les tres forces d'aquest ventall en sumen 74 davant els 61 «de la dreta», referint-se a CiU i al PPC.

El dirigent ecosocialista subratllà que ha de prevaler la majoria d'esquerres possible, amb 74 diputats, sobre la «nacionalista», que en sumaria 69 (46 de CiU i 23 d'ERC), i recordà que si bé CiU ha guanyat en escons, el PSC ho ha fet en vots.

En aquest sentit, rebutjà el Govern de concentració que defensa ERC, perquè considera que Catalunya no viu una situació «d'emergència nacional» que justifiqui aquesta proposta i perquè «CiU ha de passar a l'oposició».

«No entrarem en cap Govern en el qual CiU sigui present, perquè aquesta federació ha aplicat una política conservadora a la qual s'ha de fer front», va destacar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris