cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Les eleccions catalanes, més obertes que mai

Catalunya s'enfronta demà a unes eleccions més obertes que mai

68668

Maragall lloà la tasca de Pujol.

EFE

Els partits que concorren demà a les eleccions catalanes tancaren ahir les seves respectives campanyes amb sengles mítings en els quals demanaren el vot amb insistència davant de l'estret resultat que pronostiquen les enquestes i que auguren que el guanyador haurà de pactar per governar. Retirat Pujol, Pascual Maragall i Artur Mas han destacat la bona tasca de l'etern president, reclamant el «vot perdut». Tots han recordat les seves promeses electorals: Maragall, la immediata reforma de l'Estatut i Mas, l'augment de les pensions més baixes.

Els més de 5 milions de catalans que estan cridats a les urnes s'enfronten a l'escenari més obert des de 1980, quan Jordi Pujol guanyà les eleccions per sorpresa davant els socialistes. Aquests tenen les enquestes de cara, encara que no els donen la majoria absoluta.

Així, Maragall, que tancà la campanya a Reus, tingué una cura especial d'«honrar» els anteriors presidents i de lloar la tasca de Pujol, la seva «dignitat malgrat el seu declivi final». Això no obstant, insistí en el punt fort de la seva campanya: la reforma de l'Estatut.

El líder del PSC enumerà les seves 10 prioritats si arriba a la Generalitat, i la primera d'elles serà cridar els líders dels altres partits catalans per constituir una ponència que, a l'estil dels pares de la Constitució, es posi a treballar immediatament a la redacció de la reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, una cosa que, a més, «no costa diners», ironitzà Maragall sobre les crítiques que les reformes que proposa són molt costoses. El segon serà «presentar al Parlament una proposta de resolució instant el Congrés a procedir a la urgent reforma de la Constitució per convertir el Senat en cambra de representació dels pobles i nacionalitats d'Espanya».

Des del pavelló olímpic de Badalona, Artur Mas, candidat de CiU, demanà el «vot útil dels indecisos». En el seu darrers dia de campanya, el líder convergent ha comptat amb el suport de l'encara president, Jordi Pujol, i ha promès complementar totes la pensions no contributives més baixes, igual com s'està fent ja amb les pensions de viduïtat, malgrat que Madrid i el PSOE s'oposen a aquesta mesura a favor de la «radical igualtat» de les autonomies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris