algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El desastre del «Prestige» es podria repetir

Oposició i sindicats acusen el Govern central de continuar, un any després, sense mesures de prevenció

En el primer aniversari de la catàstrofe dePrestige, l'oposició i els sindicats coincidiren a criticar que el Govern central no ha adoptat en aquests dotze mesos mesures per prevenir altres accidents ecològics d'aquestes dimensions. José Luis Rodríguez Zapatero, líder del PSOE, assegurà que, aquest any, «no s'ha avançat gens» davant la previsió d'un risc de similars característiques i el seu partit ha proposat la creació d'un fons de 2.000 milions d'euros per a la recuperació de l'ecosistema i la lluita contra la contaminació.

Zapatero, de visita a Osca, manifestà que un any després de l'enfonsament del petrolier «les coses continuen igual», a més d'apuntar que «no s'ha avançat gens davant la previsió d'un risc de catàstrofe marítima».

Així, recordà que el PSOE està preparant una bateria de mesures que s'haurien d'haver fet, «perquè hi ha encara un risc notable». També tingué paraules per agrair a la majoria dels ciutadans la seva posició solidària i d'exemple cívic davant del desastre.

Les crítiques a l'Executiu central també arribaren de la mà del portaveu del BNG al Congrés, Francisco Rodríguez, qui demanà al Govern que faci un estudi «seriós» que contengui una avaluació «econòmica, social i ecològica» sobre les conseqüències de la catàstrofe.

IU a Astúries també acusà l'Executiu de no adoptar mesures que prevenguin desastres com aquest. Igual com els sindicats CCOO i UGT, aquest darrer lamenta que un any després Galícia continuï disposant dels mateix mitjans que en el 2002 i Comissions denuncià que el Govern encara degui al personal de Muntanyes que treballaren en la recollida de xapapote més de 2.200 hores extra.

La ministra de Medi Ambient, Elvira Rodríguez, féu ahir amb motiu del primer aniversari balanç de la situació de les costes del litoral gallec i cantàbric i digué que està garantida la seva neteja, encara que reconegué que encara queden vuit punts on es mantenen les tasques a zones de difícil accés o de marees vives.

A la nit, se celebraren manifestacions de protesta arreu de Galícia amb la participació de milers de persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris