cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Zapatero posa fi a l'«oposició útil» per ser alternativa «responsable»

Es compromet a acabar amb les polítiques «autoritàries i antisocials»

José Luis Rodríguez Zapatero ja treballa pensant en l'objectiu d'arrabassar el Govern al PP, de convertir-se en el successor de José María Aznar a la Moncloa i de vèncer Mariano Rajoy pel març. Per això, donà ahir per finalitzada l'etapa d'«oposició útil» per donar pas a un nou estadi d'«alternativa i canvi responsable». El líder socialista, davant dels responsables de realitzar el programa electoral del partit, es comprometé a acabar amb les polítiques «autoritàries, antisocials i antigues», però també a respectar tot allò que funcioni, encara que provengui del PP.

El secretari general del PSOE intervingué ahir davant dels responsables del seu partit que estan treballant, sota la supervisió de Jesús Caldera, en l'elaboració del programa electoral. Davant d'ells va recordar que, des que és secretari general, el partit ha desenvolupat una oposició útil per responsabilitat.

Fruit d'aquesta oposició, segons recordar Rodríguez Zapatero, foren acords d'estat com l'antiterrorista o el de la Justícia, «que el Govern incompleix de manera manifesta», i ofertes com en el cas d'immigració, que l'Executiu ha rebutjat «amb supèrbia». El líder socialista lamentà que no hagi tingut la mateixa altura de mires ni quan estava a l'oposició ni quan era al Govern.

Però aquesta etapa s'ha acabat, perquè segons Rodríguez Zapatero, ha arribat l'hora de plantejar una alternativa de Govern més enllà de l'oposició útil. Recordà que el PSOE s'ha vist obligat, també per responsabilitat, a denunciar «les errades i les barbàries» de l'Executiu i «l'abús de poder demostrat amb la seva majoria absoluta». Entre els grans assumptes objecte de crítica esmentà la guerra contra l'Iraq, la catàstrofe dePrestige, els retalls socials o la inseguretat.

«Volem guanyar pel març perquè el canvi de rumb d'Espanya no pot esperar més temps i la democràcia no pot continuar asfixiada per l'abús de poder del PP. Volem guanyar per girar la pàgina d'una política autoritària, antisocial i antiga que s'ha transformat en un fre per a la nostra economia», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris