algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

Mohamed VI anuncia un pla de lluita a les màfies d'immigració clandestina

Palacio considera «molt important» la creació d'una política per a aquest problema

El rei Mohammed VI del Marroc anuncià dilluns al vespre la creació d'una direcció i d'un observatori de migració, encarregats ambdós d'elaborar i de posar en marxa un pla de lluita contra les xarxes d'emigració clandestina, segons indicà una font oficial de Rabat.

«El tràfic d'éssers humans constitueix un atac fonamental contra la dignitat humana i contra els drets humans més elementals de les persones», afirmà el sobirà marroquí durant uns seminaris a Rabat dedicats a l'emigració, indicà l'agència marroquina Map.

«Les xarxes criminals exploten sense escrúpols» el desemparament d'aquestes persones i la seva aspiració d'una vida millor, afegí el rei, el qual anuncià la creació de les dues institucions «d'alt nivell» per lluitar contra aquest fenomen.

La «direcció de migració i de vigilància de les fronteres» s'encarregarà de «posar en marxa» l'estratègia nacional en matèria de lluita contra les xarxes de tràfic d'éssers humans.

Així mateix, aquest organisme, dependent del Ministeri de l'Interior, disposarà de set delegacions provincials a Tànger, Tetuan, Al Hoceima, Nador, Larache, Ujda i L'Ayun, principals ciutats de pas dels emigrants clandestins marroquins i subsaharians cap a Europa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris