cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Zapatero afirma que el batle de Madrid fa «una finta estratètica» i manté vuit pujades d'imposts


Crítiques duríssimes al batle de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, i al PP, per la polèmica encara viva sobre la pujada d'imposts. A pesar de la rectificació del regidor madrileny, el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, va assegurar que es tracta només d'una «finta estratègica», perquè manté la pujada de devers vuit imposts més.

Des dels sindicats censuren la «intromissió intolerable» del nou líder popular, Mariano Rajoy, i que Ruiz-Gallardón hagi decidit no aplicar «l'única mesura de caràcter social del seu programa».

Amb brevetat però amb rotunditat, Rodríguez Zapatero va censurar la decisió de Ruiz-Gallardón de fer marxa enrere. Va dir que el batle madrileny apuja els imposts «ben clarament, sense embuts», mentre que en l'àmbit estatal el PP apuja la pressió fiscal «amb enganys». «La situació ha duit aquesta finta estratègica, que evidentment no resol la situació perquè, hi insistesc, hi ha vuit imposts més que el PP i el senyor Gallardón apugen a Madrid», va sentenciar.

Des dels sindicats, arribaren retrets semblants El secretari general de CCOO a Madrid, Javier López, va censurar la «intromissió intolerable» de Rajoy en la política madrilenya, que ha obligat a retirar una mesura que «no semblava desproporcionada». Segons va dir, la rectificació de Gallardón «suposarà una minva considerable de recursos en el capítol més important d'ingressos, com els imposts indirectes», i el batle haurà d'explicar quin efecte tindrà això en els comptes municipals.

UGT-Madrid, per mitjà del seu secretari d'Ocupació i Acció Sindical, Maru Menéndez, va considerar «lamentable» que Ruiz-Gallardón hagi condicionat «la seva presa de decisions a les imposicions del PP nacional». Aquest fet «resta autonomia a les corporacions locals i no respon als interessos generals dels ciutadans, sinó als interessos d'un partit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris